Sporturi

Nadal a pierdut în semifinale la Barcelona în fața lui Thiem! Favoritul publicului n-a avut nicio șansă în fața austriacului

27.04.2019 | 20:44
Nadal a pierdut in semifinale la Barcelona in fata lui Thiem Favoritul publicului na avut nicio sansa in fata austriacului

Rafael Nadal a fost eliminat în semifinalele turneului de la Barcelona de austriactul Dominic Thiem, scor 4-6, 4-6. Nadal, cap de serie numărul 1, a câștigat acest turneu de-a lungul timpului de nu mai puțin de 11 ori.

Nadal a pierdut în semifinale la Barcelona în fața lui Thiem!

Nadal dăduse primele semne de vulnerabilitate pe suprafața sa preferă încă din primul tur, când a avut nevoie de trei seturi pentru a-l elimina pe argentinianul Mayer. Apoi l-a eliminat ușor pe compatriotul David Ferrer, cu un dublu 6-3, pentru ca în sferturi să treacă de neamțul Struff cu un dublu 7-5.

De cealaltă parte, Thiem s-a descurcat mult mai bine decât Nadal. În turul II a învins un argentinian venit din calificări, pe Schwartzmann, scor 6-3, 6-3. A urmat o nouă victorie clară cu spaniolul Munar, iar în sferturi a venit succesul cu un alt argentinian, Pella. De altfel, pe tot parcursul acestui turneu, Thiem, cap de serie numărul 3, nu a pierdut nici măcar un set.

Thiem se va duela cu Medvedev
Thiem se va duela cu Medvedev

Thiem se va duela în finală cu rusul Daniil Medvedev, cap de serie numărul 7, cel care a produs la rândul său o surpriză majoră, învingându-l în semifinale pe japonezul Nishikori.

Nadal (32 ani) este considerat cel mai bun jucător pe zgură din toate timpurile, iar Barcelona este cu adevărat turneul său de casă. Prima dată se impunea aici în 2005. A avut în acea perioadă o serie de cinci triumfuri consecutive la Barcelona, până în 2010, când nu a putut participa la turneu din cauza unei accidentări. Din 2011 până în 2013 a câștigat turneul de alte trei ori, iar în perioada 2016-2018 a mai adjudecat alte trei trofee, stabilind un record incredibil: de 11 ori câștigător la Barcelona.

Thiem poate deveni primul austriac care se impune la Barcelona după 23 de ani. În 1996, Thomas Muster îl învingea în ultimul act pe Marcelo Rios.

Tags: