Sporturi

Nadal – Djokovic, semifinală Wimbledon 2018, oprit de arbitru. S-a reluat de la 2-1 pentru sârb

14.07.2018 | 15:28
Nadal  Djokovic semifinala Wimbledon 2018 oprit de arbitru Sa reluat de la 21 pentru sarb
ADVERTISEMENT

Nadal – Djokovic, oprit de arbitru. A fost o zi nebună la Wimbledon 2018, iar finaliştii tabloului masculin nu au putut fi decişi vineri, nici măcar după 10 ore de tenis. După partida maraton dintre John Isner şi Kevin Anderson, în care africanul a reuşit să se impună după mai bine de şase ore de joc, a fost rândul pentru Novak Djokovic şi Rafael Nadal să intre în scenă.

Cea de-a 52-a confruntare directă dintre cei doi stabilește adversarul pe care Anderson îl va înfrunta în finala turneului de Grand Slam de la Londra. Partida a început la câteva minute după ora 20:00 a Angliei, 22:00 în România. Pentru a avea lumină, organizatorii au decis să tragă acoperișul și să aprindă nocturna. Chiar și așa, Consiliul Local a cerut să nu se joace după ora 23:00.

ADVERTISEMENT

Nadal – Djokovic, oprit de arbitru. Partida se reia sâmbătă, ora 15:00

Nadal - Djokovic, oprit de arbitru
Rafa Nadal execută un smash spectaculos, cu spatele la fileu.

Startul de meci i-a aparținut lui Novak Djokovic. Sârbul a pus constant presiune pe serviciul lui Rafa Nadal și a reușit, în cele din urmă, să facă break în game-ul șapte al partidei. S-a impus în cele din urmă în prima manșă, scor 6-4. Nadal a fost nevoit să apere mingi de break și în primele sale game-uri de serviciu din setul doi, dar a reușit să se impună în cele din urmă de fiecare dată.

Spaniolul a lovit prima dată în game-ul patru al setului doi, reușind să facă break. Imediat, Djokovic a răspuns și el cu un break. Dar Nadal a avut ultimul cuvânt în setul doi, cu break și în game-ul șase. În cele din urmă, liderul mondial a reușit să se impună la trei și să egaleze la seturi. În manșa a treia s-a mers cu serviciul. Nici unul dintre cei doi jucători nu a dispus de mingi de break.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a ajuns la tiebreak. Nadal a început cu minibreak, dar apoi și-a pierdut imediat serviciul. Iar Nole a continuat să preseze și a făcut 4-2. Rafa a revenit, la rândul lui, și a fost primul care a dispus de o minge de set. Salvată. Șansele de a închide setul au alternat, cu Djokovic impunându-se în cele din urmă, la 9. Partida se va relua sâmbătă, de la ora 15:00, cu Djokovic în avantaj, 2-1 la seturi.

Tags: