Nadal, după finala cu Tecău şi Mergea: "Am stat închis în casă timp de 25 de zile!"

Rafael Nadal a declarat că faptul că a devenit campion olimpic alaturi de Marc Lopez reprezintă o mare realizare a carierei.

“Este ceva de neuitat să cîştig medalia de aur alături de unul dintre cei mai buni prieteni şi ceva incredibil să cîştigi după două luni şi jumătate fără să antrenezi. Ne-am concentrat şi am muncit mult. Sînt foarte fericit. De obiecei, sînt foarte entuziast la victorii.

Joc cu multă pasiune, dar acesta este un eveniment special pentru toţi sportivii. Este o dată la fiecare patru ani şi nu ştii dacă te mai întorci. Eu sper să nu fie ultima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru mine. Am fost în dezavantaj din cauza programului, dar ITF-ul face lucruri ca acesta, însă, sînt foarte fericit. Este un moment unic.

Am jucat cu pasiune şi motivaţie. Marc este unul dintre cei mai buni jucători de dublu din lume, am mai evoluat împreună de cîteva ori şi am făcut-o bine. Este adevărat că ne lipsesc automatismele, dar le compensăm cu dorinţă şi ambiţie. Timp de 25 de zile am stat în casă fără să mă antrenez. Nu puteam să-mi imaginez că voi reuşi să ajung aici. Visam la acest lucru şi mi s-a îndeplinit”, a declarat Nadal.