Sport

Rafael Nadal revine pe teren! Care sunt planurile spaniolului pentru lunile următoare

Rafael Nadal revine în competiţii în această săptămână, la Acapulco, acolo unde este cotat principal cap de serie. Spaniolul îşi stabileşte calendarul pentru a putea cuceri cel de-al 11-lea Roland Garros din carieră.
26.02.2018 | 12:24
Rafael Nadal revine pe teren Care sunt planurile spaniolului pentru lunile urmatoare

Rafael Nadal se întoarce în competiţii în această săptămână, pe hard-ul mexican de la Acapulco, acolo unde a ajuns până îm finală în sezonul precedent. Învins atunci de Sam Querrey, Rafa a avut parte de o tragere la sorţi destul de accesibilă având în vedere componenţa stelară a turneului din acest an, 6 jucători din Top 10 ATP fiind la start.

După ce Roger Federer a reuşit să cucerească titlul la Rotterdam, redevenind astfel lider monidal, Nadal caută să diminueze ecartul, având de apărat 300 de puncte, aferente finalei din anul precedent. Majoritatea punctelor de apărat vor veni însă începând cu sezonul de zgură, acolo unde spaniolul a performat aproape fără greşeală în sezonul precedent, cucerind titluri la Monte Carlo, Barcelona, Madrid şi Roland Garros. 

Rafael Nadal vs. Roger Federer, de la distanţă!

Turneele Masters de la Indian Wells şi Miami vor constitui veritabile provocări pentru actualul lider mondial, Roger Federer, acesta realizând “The Sunshine Double” în 2017 şi având astfel foarte multe puncte de apărat în Statele Unite. Cu incertitudini legate de accidentarea suferită la Australian Open, contra lui Marin Cilic, Rafa a reuşit să se antreneze toată săptămâna precdentă turneului de 500 de puncte din Mexic.

Prezent la câteva acţiuni ale sponsorilor, Rafa Nadal a depăşit problemele cauzate de accidentare şi spune că se simte 100% pregătit pentru a încerca să cucerească trofeul pe care l-a obţinut în două rânduri în trecut (2005 şi 2013). În acea perioadă însă, Openul Mexican se juca pe zgură, suprafaţa predilectă a ibericului. VEZI VIDEO 

Cu 6 jucători din Top 10 ATP la start, Openul Mexican inaugurat în 1993 are parte de cea mai competitivă ediţie din istorie. Nadal îl va întâlni în prima rundă pe Feliciano Lopez, urmând ca în turul doi să îl întâlnească pe învingătorul partidei Alexander Bublik-Thanasi Kokkinakis. În sferturi am putea vedea o reeditare a finalei din 2017, Sam Querrey fiind în acea secţiune de tablou, iar în semifinală Nadal poate ajunge alături de Kevin Anderson, Hyeon Chung sau Jack Sock. VEZI VIDEO 

În jumătatea inferioară a tabloului sunt prezenţi, printre alţii, Alexander Zverev, Dominic Thiem, John Isner sau Kei Nishikori, lupta fiind una deosebit de interesantă la cea de-a 25-a ediţie a turneului de pe coasta vestică a Mexicului.