Sporturi

Nadal l-a detronat pe McEnroe! Recordul stabilit de spaniol în turneul de la Madrid. Video

Autor: Traian Terzian | 11.05.2018 | 09:45
Nadal l-a detronat pe McEnroe! Recordul stabilit de spaniol în turneul de la Madrid. Video
Rafael Nadal s-a calificat în sferturi de finală la Madrid și a doborât un record deținut de John McEnroe din 1984

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP, l-a detronat pe legendarul John McEnroe într-u clasament inedit, cu ocazia turneului Masters 1000 de la Madrid, care este patronat de omul de afaceri Ion Țiriac.

Rafael Nadal l-a învins în optimile de finală din capitala Spaniei pe argentinianul Diego Schwartzman, locul 16 în ierarhia mondială, scor 6-3, 6-4, și se îndreaptă cu pași mari spre al șaselea trofeu la Madrid.

Nadal l-a detronat pe McEnroe la numărul de seturi câștigate pe aceeași suprafață

Cu ocazia meciului câștigat joi în fața lui Schwartzman, Rafael Nadal a doborât recordul de seturi consecutive câştigate pe aceeaşi suprafaţă de joc deținut de americanul John McEnroe din 1984. Spaniolul a ajuns acum la 50 de seturi consecutive câștigate pe zgură.

”Nu mă gândesc prea mult la aceste lucruri. Probabil că după ce îmi voi încheia cariera voi avea timp să mă gândesc la toate recordurile”, a declarat Nadal după ce l-a detronat pe McEnroe, conform site-ului oficial al ATP.

În sferturile de finală, Rafael Nadal îl va întâlni pe austriacul Dominic Thiem, locul 7 ATP. El a mai câştigat turneul de la Madrid în 2005, 2010, 2013, 2014 şi 2017.

Rafael Nadal a intrat într-un mic conflict cu Ion Țiriac, după ce omul de afaceri a amenințat că va muta turneul de la Madrid într-un alt oraș.

Tenismenul spaniol a mai câștigat în acest an turneele pe zgură de la Monte Carlo și Barcelona.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!