Life

Nadia Comăneci, amintiri din copilărie. Iată cum arăta marea gimnastă înainte de celebritate

26.10.2020 | 18:51
ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci își aduce aminte de copilărie și le împărtășește fanilor de pe Instagram o fotografie din vremurile în care mergea la școală. E o imagine veche, alb-negru și care i-a dus pe mulți dintre admiratori cu gândul la vremurile de mult apuse.

În pragul vârstei de 59 de ani, „Zeița de la Montreal” își amintește de viața la școală, în uniformă și cu părul prins în cozi. Nadia era o școlăriță tipic românească, tipică României comuniste.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este observat și de fanii care au văzut imaginea. Dacă cei străini au întrebat dacă vestimentația pe care o poartă în respectiva fotografie era una obligatorie, fanii români și-au amintit cu exactitate de epoca comunistă și veșmintele reprezentative.

Nadia Comăneci își amintește de școală și de vremurile copilăriei. 3 cumpene prin care a trecut marea campioană în vremea prunciei

Sunt foarte puțini oameni care nu știu cum arată sportiva în echipamentul de gimnastică, dar, cu siguranță, nu sunt la fel de mulți cei care au văzut-o în uniforma de școlăriță.

ADVERTISEMENT

Nadia surprinde audiența cu o fotografie din vremea când purta uniformă și mergea la școală.

Nadia Comăneci, în vremea când mergea la școală
Nadia Comăneci, în vremea când mergea la școală
Sursa foto: Instagram

Marea campioană și-a petrecut copilăria la Oneşti și a avut parte de 3 momente de cumpănă. Acestea sunt povestite în cartea pe care a publicat-o în România, “Scrisori către o tânără gimnastă”.

„Zeița de la Montreal” s-a născut cu o malformație care avea să-i pună în pericol viața. “Mi-am făcut intrarea în lume cu o maladie gravă şi rară. Pe creştetul capului aveam o pungă enormă cu lichid. Medicii erau derutaţi, i-au zis mamei că nu exista siguranţa că voi trăi. Mi-au făcut nenumărate puncţii, dar problema n-a dispărut”.

ADVERTISEMENT

Mama gimnastei nu s-a dat, însă, bătută. “Bunica a învăţat-o pe mama să mă ducă duminica la biserică şi, înainte de venirea părintelui, să mă treacă de trei ori peste prag. A făcut, iar în dimineaţa următoare, când s-a trezit şi m-a luat din leagăn, eram vindecată. A fost, probabil, o coincidenţă, dar aceasta este varianta mamei şi prima întâmplare norocoasă din viaţa mea”, a povestit ea, potrivit libertatea.ro.

“Al doilea eveniment norocos a avut loc la o săptămână după ce am ieşit din spital. Mama locuia la bunici, pentru ca aceştia să o ajute să mă îngrijească. În prima noapte, s-a iscat o furtună cumplită, iar acoperişul gemea sub adevărate lespezi de gheaţă. A doua zi, pe când dormeam într-un pătuţul din bucătărie , fiindcă acolo era mai cald, părinţii şi bunicii au reparat ferestrele şi crăpăturile.

ADVERTISEMENT

Trecând prin bucătărie, bunicul s-a hotărât să mă ia în braţe. O secundă mai târziu, acoperişul s-a prăbuşit peste pat. Dacă bunicul nu mă ridica la vreme, muream. A fost, probabil, o altă coincidenţă, dar eu am crescut în România, în credinţa ortodoxă, iar noi avem o întreagă tradiţie a poveştilor despre minunile cereşti”, spune ea despre a doua cumpănă prin care a trecut.

Cel de al treilea eveniment care i-a pus în pericol viața s-a întâmplat când Nadia avea doar câțiva anișori. “Fratele meu, Adrian, era în căruţ, iar noi tocmai treceam pe un pod. Eu mergeam alături de mama mea. Cumva, piciorul mi-a alunecat printre traversele din lemn, m-am împiedicat şi am zburat peste parapet direct în apă.

Mama a luat-o la fugă pe pod, dar când a ajuns la capăt, eu deja o aşteptam, tocmai ieşită din apă. N-aveam decât câteva zgârieturi. Şi n-am plâns. Nici azi nu o fac decât foarte rar”, a povestit celebra gimnastă în cartea ei, potrivit sursei citate anterior.

Cu toate acestea, Nadia păstrează amintiri frumoase din perioada copilăriei. Ea distrubuie destul de des imaginii de pe vremea când nu era faimoasă și surprinde fanii din întreaga lume cu vestimentația specifică acelei perioade în țara noastră sau cu modul în care își aranja părul.

ADVERTISEMENT