Sport

Nadia Comăneci, despre motivul pentru care Simone Biles a ratat 4 finale la JO: ”Corpul și mintea nu comunică”

Fosta mare campioană, Nadia Comăneci, a vorbit despre afecțiunea de care suferă Simone Biles, gimnasta americană obligată să se retragă din patru finale la JO.
03.08.2021 | 17:21
Nadia Comaneci despre motivul pentru care Simone Biles a ratat 4 finale la JO Corpul si mintea nu comunica
Nadia Comăneci (hepta.ro)
ADVERTISEMENT

”Zeița de la Montreal” a acordat un amplu interviu publicației Gazzetta dello Sport în care a vorbit, între altele, și despre situația în care s-a aflat Simone Biles.

Americanca a fost singura gimnastă de la actuala ediție a Jocurilor Olimpice calificată în toate finalele, dar a trebuie să se retragă din patru dintre ele, din cauza unei afecțiuni neuronale.

ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci: ”Este înfricoșător”

Simone Biles a creat un scandal-monstru după ce s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind criticată chiar și de nume mari din sportul mondial, fără să știe întru totul despre ce este vorba.

Biles este considerată una dintre cele mai mari gimnaste din istoria Statelor Unite ale Americii. În palmaresul ei se regăsesc nu mai puțin de 19 medalii olimpice și mondiale.

ADVERTISEMENT

Însă, decizia de a se retrage din finala pe echipe, iar mai apoi și din finalele de la individual compus, paralele, sol și sărituri, i-au atras numeroase critici.

Inițial s-a spus că ar fi vorba despre o accidentare. Ulterior, sportiva a recunoscut că s-a retras din finalele amintite din cauza unei afecțiuni neuronale: vertij.

ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci a povestit pentru sursa citată că și soțul ei, Bart Conner, de două ori olimpic la gimnastică, a suferit de sindromul vertiginos și a explicat ce simte un sportiv care are această afecțiune.

”Soțul meu a avut această afecțiune și mi-a spus că este înfricoșător. De obicei se întâmplă când ești sub o presiune mare. Corpul și mintea ta nu comunică.

ADVERTISEMENT

De obicei, gimnastelor nu le place să vorbească despre asta, Simone a avut dreptate să scoată problema la suprafață”, a povestit Nadia Comăneci, în Gazzetta dello Sport.

Simone Biles, bronz în finala de la bârnă

Luni, gimnasta americană a făcut anunțul pe care îl aștepta lumea întreagă. Cvadrupla campioană olimpică de la Rio, Simone Biles, și-a confirmat prezența în finala de la bârnă, unde ar fi trebuit să se lupte pentru o medalie cu marea campioană a României, Larisa Iordache.

Românca s-a retras din cauza durerilor puternice de la gleznă. Simone a urcat pe ”puntea suspinelor” și, chiar dacă nu a câștiga titlul olimpic, a reușit să treacă peste problemele de sănătate și să cucerească medalia de bronz.

Pe lângă o afecțiune de ordin neurologic, americanca a suferit o accidentare urâtă în finala olimpică pe echipe. În proba de sărituri, din finala pe echipe, Simone Biles a vrut să execute celebra săritură care îi poartă numele, dar s-a răzgândit în ultimul moment.

A aterizat defectuos, s-a accidentat și a fost obligată să renunțe la paralele. În locul său a evoluat Jordan Chiles, o tânără de doar 20 de ani, și SUA a pierdut medaliile de aur în favoarea marii rivale Rusia.

ADVERTISEMENT