Simona Halep

Nadia Comăneci despre Simona Halep:”A pus tenisul înapoi pe hartă în România!”

13.12.2018 | 16:37
Nadia Comaneci despre Simona HalepA pus tenisul inapoi pe harta in Romania

Nadia Comăneci a vorbit despre prietenia ei cu Simona Halep. Steaua gimansticii mondiale le-a spus celor de la ESPN despre iubirea ei pentru tenis și admirația pe care o are pentru Simona Halep, pe care merge să o vadă la lucru de câte ori poate. “Sunt foarte mândră de ceea ce a realizat Simona, pentru ea, pentru țară, pentru faptul că a pus tenisul înapoi pe hartă în România, pentru că mulți dintre cei mici au luat o rachetă și au început să lovească într-un perete. Iar românii au iar șansa să guste acest gen de succes.”, a spus Nadia Comăneci celor de la ESPN.

Cum Simona Halep are turnee pe tot globul, Nadia Comăneci face eforturi mari să vadă numărul 1 mondial pe viu. „Ori de câte ori programul meu îmi permite, încerc să fur câteva zile să merg și să o văd pe Simona jucând. Anul acesta mi-am dorit mult să fiu la Paris. Fiecare român de pe planetă a vrut să fie acolo, ca s-o vadă pe Simona câștigând acel titlu pe care și-l dorea de foarte mult timp. L-a ratat ​​pentru prima dată în 2014. Și l-a pierdut iar anul trecut; am fost acolo. Aproape că am scos steagul României la 3-0 în al doilea set și mi-am zis: ‘Gata, acum e momentul’. Și nu a fost.”, a povestit “Zeița de la Montreal”.

Nadia Comîneci, unul dintre cei mai mari suporteri ai Simonei Halep

Nadia Comăneci despre Simona Halep: “Copiii români vor înțelege astfel că nu trebuie să se nască în altă parte pentru a fi cei mai buni”

Nadia Comăneci este convinsă că succesul Simonei Halep va inspira o întreagă generație. “Triumful ei este minunat deoarece copiii români vor înțelege astfel că nu trebuie să se nască în altă parte pentru a fi cei mai buni. Oricine poate avea succes dacă muncește din greu. Este bine că o au pe Simona acum. Noi, toți ceilalți, suntem trecutul. Tânăra generație știe cine suntem doar datorită părinților lor și pentru că există, slavă Domnului, YouTube. Dar e cu totul altceva când văd un sportiv al prezentului, care devine numărul 1. Asta îi va face să ia o rachetă și să întrebe: ‘De ce nu? Poate că voi fi eu cel care reușește!'”, s-a destăinuit Nadia Comăneci celor de la ESPN.

Nadia Comăneci a povestit și cum a trăit ziua în care Simona Halep și-a împlinit visul și a câștigat primul ei turneu de Grand Slam, la Roland Garros 2018. “Anul acesta am văzut-o la televizor câștigând în semifinale și i-am spus soțului meu, Bart, ‘Trebuie să plec, pentru că cred că o să câștige de data asta’. Zborul de la Oklahoma a întârziat, desigur, așa că a trebuit să merg direct la stadion. Mi-ar fi părut așa de rău dacă n-aș fi făcut acest efort. Așa că am fost martoră la ce-mi doream atât de mult să se întâmple: Primul Slam. Gheorghe Hagi a fost și acolo, am întregit echipa noastră românească. Am mers la un restaurant, am desfăcut șampania împreună cu familia ei și cu prietenii apropiați.”, a spus Nadia despre performanța care a bucurat o țară întreagă.

Simona Halep alături de Nadia Comăneci și Ilie Năstase  

“Fanii se vor întreba mereu: ‘Când va câștiga un al doilea Slam?’ Și apoi va fi despre al treilea. Nu se termină niciodată.”

Prima gimnastă din lume care a luat nota 10, Nadia Comăneci, crede că și 2019 va fi un an bun pentru Halep. “Simona încearcă să fie perfecționistă, dar nu poți fi perfect din prima. Este nevoie de răbdare. Acum, pentru ea, începe munca grea. Unde va merge de la numărul 1? E nevoie de mult mai multă muncă pentru a rămâne acolo, pentru că toată lumea din spatele ei este înfometată, vrea să o doboare. Fanii se vor întreba mereu: ‘Când va câștiga un al doilea Slam?’ Și apoi va fi despre al treilea. Nu se termină niciodată. Ea este cea care trebuie să descopere în ea cât de foame îi este de mai multă performanță.”, s-a confesat Nadia Comăneci celor de la ESPN într-un material special dedicat liderului mondial WTA.

  • 28.145.579 de dolari a câștigat doar din premiile din tenis Simona Halep în întreaga carieră