Life

Ce “cadou” a primit Nadia Comăneci de la Klaus Iohannis. Președintele, surpriză mare pentru gimnasta de 10 a României

Nadia Comăneci, una dintre legendele sportului românesc și mondial, este apreciată inclusiv de președintele statului, Klaus Iohannis, care nu a uitat de ziua de naștere a sportivei.
12.11.2021 | 12:00
Ce cadou a primit Nadia Comaneci de la Klaus Iohannis Presedintele surpriza mare pentru gimnastade 10 a Romaniei
ADVERTISEMENT

Șeful statului are un cadou cu totul special pentru „zeița de la Montreal” la împlinirea a 60 de ani. Președintele a semnat decretul de decorare a renumitei gimnaste.

Vineri, 12 noiembrie 2021, chiar de ziua de naștere a Nadiei Comăneci, Klaus Iohannis îi va înmâna vedetei ordinul Steaua României în grad de mare ofiţer.

ADVERTISEMENT

„Zeița de la Montreal” a rămas în istoria sportului ca fiind prima persoană care a primit nota zece la un concurs internaţional de gimnastică.

Nadia Comăneci, decorată de președintele Klaus Iohannis, la împlinirea a 60 de ani

„În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii. 

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, se arată în decretul semnat de șeful statului.

În urmă cu câțiva ani un alt președinte al României a avut cuvinte de laudă la adresa Nadiei Comăneci pe care a decorat-o cu Ordinul Olimpic al CIO.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla în anul 2004 când a venit la București președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea forului olimpic român.

La momentul respectiv Ion Iliescu, care este șef de stat, a vorbit despre onoarea pe care gimnasta a primit-o, politicianul menționând faptul că vedeta merită din plin asta.

ADVERTISEMENT

„Acordarea Ordinului Olimpic Nadiei Comăneci sperăm să fie un prim pas pentru acceptarea ei în CIO. Meriță și este bine ca Romania să revina în structurile CIO”, spunea fostul președinte, notează adevarul.ro.

Nadia Comăneci, una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX

Nadia Comăneci a muncit foarte mult pentru a ajunge un nume important în gimnastă. A plecat de la o sală de sport din Onești, orașul natal, și într-un timp scurt a ajuns să participe la numeroase concursuri.

Considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX, vedeta este câștigătoarea a șase medalii olimpice de aur și primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

S-a retras din lumea gimnasticii după Jocurile Olimpice de la Moscova din anul 1980, dar a continuat să antreneze gimnaști juniori. A scris o carte și a ajutat foarte mulți copii orfani, după ce a creat o clinică de caritate în București.

Pe plan personal Nadia Comăneci este căsătorită cu Bart Conner, cu care s-a logodit în anul 1994. Nunta a fost programată 2 ani mai târziu. Sportiva are și un băiat, pe nume Dylan Paul Conner, în vârstă de 15 ani.

ADVERTISEMENT