Sport

„Nae Ungureanu are dificultăți de a vorbi după atacul cerebral!”. Colegii din Craiova Maxima, în panică. Exclusiv

Fostul mare fotbalist Nae Ungureanu a făcut accident vascular cerebral și se află internat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Un fost coleg de la Universitatea Craiova a vorbit pentru FANATIK despre situația fostului fundaș stânga: „Sper să fie bine”
30.07.2021 | 15:38
Nae Ungureanu are dificultati de a vorbi dupa atacul cerebral Colegii din Craiova Maxima in panica Exclusiv
Nae Ungureanu a făcut accident vascular cerebral. Foștii colegi, îngrijorați: „Sper să fie bine”. Exclusiv. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

O nouă veste tristă în fotbalul românesc. Fostul mare jucător Nae Ungureanu a suferit un accident vascular cerebral și se află internat la spital. Din fericire, situația sa este stabilă, iar foștii săi colegi de la „Craiova-Maxima” sunt alături de el.

Chiar dacă a fost plecat din țară, Rodion Cămătaru s-a întors și s-a interesat rapid de situația lui Ungureanu. Fostul mare atacant al Craiovei și al lui Dinamo a vorbit pentru FANATIK despre momentele neplăcute prin care trece fostul său coechipier.

ADVERTISEMENT

Nae Ungureanu a făcut accident vascular cerebral. Rodion Cămătaru: „Am înțeles că se simte binișor. Sper să fie bine în continuare. Poate să și vorbească puțin”

Ajuns la 64 de ani, Nae Ungureanu trece prin clipe dificile. Fostul mare fundaș stânga al echipei naționale a suferit un accident vascular cerebral, astfel că a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova.

Conform informațiilor FANATIK, Ungureanu se află într-o stare stabilă. Principalele cauze ar fi stresul și căldura din ultimele zile din Oltenia. De altfel, regiunea este sub un cod galben de caniculă. De asemenea, surse din cadrul spitalului au spus că Nae Ungureanu se poate recupera după AVC-ul suferit.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru, fostul său coleg de la Universitatea Craiova și echipa națională, a vorbit pentru FANATIK despre această situație neplăcută: „Eu am fost plecat din țară, dar am ajuns și m-am interesat de Nae. Din ce știu, el se simte binișor, e stabil. Este bine, poate să și vorbească puțin. A fost un accident mai ușor. 

Sper să fie bine. A fost un accident vascular, dar avem încredere că se va face bine. Mă bucur că nu a fost atât de grav. Sunt și căldurile astea…cred că a contat,” a declarat Cămătaru în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Cine este Nae Ungureanu, fost mare internațional al României. Finalist al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua și semifinalist în Cupa UEFA cu Universitatea Craiova.

Nae Ungureanu este unul dintre cei mai mari jucători din istoria Universității Craiova. A fost om de bază în echipa „Craiovei Maxima”, dar și în echipa națională. A participat cu „tricolorii” la Campionatul European din 1984. A câștigat două titluri în sezoanele 1979-1980 și 1980-1981 cu gruparea din Bănie. De asemenea, cu Steaua a cucerit campionatul în sezoanele 1987-1988 și 1988-1989. Cu bucureștenii a mai ajuns în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989.

„Este încă sub observaţie, să vadă dacă nu e vreo recidivă, pentru că ar fi mult mai periculos. Astăzi intră la un tomograf. Are nişte dificultăţi de a vorbi, dar n-are nicio pareză. Este recuperabil. Ţinem legătura cu doctorii. Ăsta e un mare necaz”, a declarat și Sorin Cârţu, președintele Universității Craiova, la PRO X.

ADVERTISEMENT

În perioada ca jucător, Ungureanu a mai evoluat pentru Rapid București și Electroputere Craiova. După retragere, fostul fundaș stânga a rămas aproape de fotbal. Ultima dată a lucrat în cadrul clubului Universitatea Craiova, dar în urmă cu un an s-a pensionat.

„Acele petreceri se făceau când trăiau și Nae Tilihoi, colegul meu din apărare, dar și Ilie Balaci. Dumnezeu să îi odihnească. Eram trei fundași cu numele de Nicolae și aveam de sărbătorit. S-a ales praful de întâlnirile noastre. Erau senzaționale! Ilie Balaci era cel care ne strângea..era capul răutăților (râde). Era foarte frumos,” spunea Nae Ungureanu pentru FANATIK înainte de ziua sa de nume.

  • 57 de apariții în tricoul echipei naționale are Nae Ungureanu
  • 438 de meciuri a strâns Ungureanu în prima ligă a României

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoșani: 2,05 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT