Fotbal intern

Nae Ungureanu, despre petrecerile cu „Maximii” Craiovei de Sf. Nicolae: „Balaci era capul răutaților!” Exclusiv

05.12.2020 | 23:13
Nae Ungureanu despre petrecerile cu Maximii Craiovei de Sf Nicolae Balaci era capul rautatilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al României, Nicolae Ungureanu, a acceptat să vorbească pentru FANATIK despre petrecerile pe care „Maximii” Craiovei le dădeau de Sf. Nicolae. Acesta a dezvăluit faptul că Ilie Balaci era persoana care îi aduna pe toți, fiind „capul răutaților”.

Ungureanu a analizat și prestația trupei lui Corneliu Papură în acest campionat și speră ca oltenii să facă un 2021 de neuitat.

ADVERTISEMENT

Componentul „Craiovei Maxima” a dezvăluit și faptul că s-a „pensionat”, după ce a ocupat o funcție în cadrul clubului la care a făcut istorie.

Nae Ungureanu a vorbit despre petrecerile cu „Maximii” Craiove de Sfântul Nicolae: „Ilie Balaci era cel ce ne strângea și era capul răutaților”

Nicolae Ungureanu este unul dintre cele mai mari nume din istoria fotbalului românesc. Fostul fundaș stânga al echipei naționale, dar și al echipelor Universitatea Craiova și Steaua București, a acceptat să vorbească pentru FANATIK despre modul în care sărbătorea ziua de Sfântul Nicolae alături de colegii din marea echipă a Craiovei Maxima.

ADVERTISEMENT

„Acele petreceri se făceau când trăiau și Nae Tilihoi, colegul meu din apărare, dar și Ilie Balaci. Dumnezeu să îi odihnească. Eram trei fundași cu numele de Nicolae și aveam de sărbătorit. S-a ales praful de întâlnirile noastre. Erau senzaționale! Ilie Balaci era cel care ne strângea..era capul răutăților (râde). Era foarte frumos,” a spus Ungureanu pentru FANATIK.

În contextul pandemiei, Nae Ungureanu a spus că ziua de nume îl va găsi în sânul familiei: „Sărbătoresc cu familia. Nu putem face mare lucru, nu putem da drumul la muzică, la lăutari, trebuie să avem grijă să nu avem probleme. Nu mai avem voie să facem nimic. Acestea sunt vremurile și trebuie să ne adaptăm.”

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător s-a pensionat, dar este cu sufletul alături de Universitatea Craiova: „Echipa este în grafic”

Fundașul Craiovei Maxima a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că s-a pensionat: „Am fost delegat la echipa a doua a Universității Craiova până acum, când s-a întrerupt campionatul. Am ieșit la pensie. M-am pensionat!” 

Nae Ungureanu a analizat și prestația Științei din actualul sezon: „Eu cred că echipa este în grafic. În afară de cele două meciuri, cu Academica Clinceni și Chindia, eu cred că Universitatea a arătat mai bine decât în campionatul trecut. Se putea și mai bine, dar asta este acum. COVID-19 influențează. Toate echipele au trecut sau vor trece prin asta, trebuie ca să ne adaptăm cumva.”

ADVERTISEMENT

„Cred că mai trebuie aduși niște jucători, mai ales în compartimentul ofensiv. Sper ca în anul 2021 să aibă un parcurs și mai bun și să sperăm la ceva frumos,” a adăugat legenda fotbalului românesc.

  • 438 de meciuri a strâns Nicolae Ungureanu în prima ligă a României
  • 29 de goluri a dat legenda cluburilor Universitatea Craiova și Steaua București

Fost coleg în marea echipă a Științei cu Rodion Cămătaru, Ungureanu a avut câteva cuvinte de laudă la adresa lui Ivan Mamut, atacantul de la care se așteaptă multe: „E un fotbalist care promite acest Ivan Mamut. Și-a găsit greu cadența. În toate partidele a avut situații de a marca, a avut și puțin ghinion. Eu cred că îi va călca pe urme bosniacului Elvir Koljic.”

„Corneliu Papură a avut rezultate bune mereu când s-a apelat la el. E treaba celor din conducere, a patronului, dacă va rămâne pe banca Universității Craiova, dar eu cred că s-a descurcat destul de bine,” a mai spus Nicolae Ungureanu, cel care a câștigat două titluri cu U Craiova, în sezoanele 1979-1980 și 1980-1981. De asemenea, mai are două campionate câștigate cu Steaua București în sezoanele 1987-1988 și 1988-1989.

În anul 2008, „maximul” a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a. Pe lângă cele două cluburi menționate, Ungureanu a mai jucat pentru Electroputere Craiova și Rapid București, formație de la care s-a și retras.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș : 1,43 este cota pentru „PSF 1“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT