Sport

Nana Boateng, marea lovitură a lui Neluțu Varga! Ar putea deveni cel mai scump transfer din istorie pentru CFR Cluj! Exclusiv

Nana Boateng, 28 de ani, ar putea părăsi campioana României, CFR Cluj. O condiție trebuie însă îndeplinită: clubul care îl vrea trebuie să achite o sumă imensă!
30.06.2022 | 18:11
Nana Boateng marea lovitura a lui Nelutu Varga Ar putea deveni cel mai scump transfer din istorie pentru CFR Cluj Exclusiv
Patronul campioanei CFR Cuj, Neluțu Varga, i-a fixat prețul de transfer lui Nana Boateng. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Nana Boateng a fost unul dintre cei mai constanți jucători în precedentul sezon al Ligii 1, la capătul căruia CFR Cluj a cucerit al cincilea titlu consecutiv de campioană. Ghanezul este curtat de mai multe cluburi. FANATIK a aflat în exclusivitate prețul cerut de patronul Neluțu Varga.

Ce oferte are Nana Boateng și cât cere CFR Cluj în schimbul său. S-ar putea bate la cel mai scump transfer din istorie pentru ardeleni!

Nana Boateng a bifat 39 de meciuri în tricoul CFR-ului în precedentul sezon, 32 în campionat, unul în Cupa României, și 6 în competițiile continentale intercluburi.

ADVERTISEMENT

Ghanezul nu iese prea mult în evidență în timpul meciurilor, dar specialiștii au observat calitățile fotbalistului. Au început să apară și scouterii la meciurile „feroviarilor” și, implicit, ofertele.

FANATIK a aflat că cea mai mare ofertă primită se ridică la 2,5 milioane de euro! Însă, mai puțin de jumătate din cât speră să obțină patronul ardelenilor, Neluțu Varga!

ADVERTISEMENT

Din informațiile noastre, omul de afaceri nu ia în discuție nicio ofertă care nu atinge pragul minim de 6 milioane de euro! Varga îl consideră pe mijlocaș capabil să evolueze în oricare din primele cinci campionate ale Europei (Anglia, Spania, Italia, Germania sau Franța).

Dacă s-ar îndeplini dorința patronului campioanei, Boateng ar putea deveni chiar cel mai scump transfer din istorie pentru CFR Cluj. Primele două locuri sunt ocupate de Alvaro Pereira, pe care clujenii au încasat 6,5 milioane de euro în 2009 de la FC Porto și Lacina Traore, vândut la Kuban în 2011 cu 6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a reconstruit noul CFR Cluj în jurul lui Nana Boateng și Ciprian Deac, piesele de bază

Nici antrenorul Dan Petrescu nu ar fi deloc încântat ca fotbalistul să plece pentru o sumă mai mică, cu atât mai mult cu cât ar fi o pierdere importantă pentru „vișinii”.

Antrenorul campioanei nu ascunde faptul că în jurul lui Nana Boateng și Ciprian Deac a construit echipa cu care va ataca cel de al 6-la titlu de campioană, în sezonul ce va începe curând.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Nana Boateng ar mai rezolva balanța financiară a campioanei CFR Cluj

Situația economică a clubului CFR Cluj poate fi materie de studiu în facultățile cu profil economic. An după an datoriile cresc, și tot an după an gruparea feroviară face noi achiziții de jucători, fără să reușească să transfere în Europa vreun fotbalist. Ultima țintă este portarul naționalei, Florin Niță, FANATIK dezvăluind oferta pe care CFR i-a făcut-o deja.

Situația campioanei s-ar putea schimba în perioada următoare dacă emisarii cluburilor care l-au urmărit pe Nana Boateng vor ajunge la un acord cu patronul campioanei, Neluțu Varga.

Fotbalistul ghanez este mult peste media jucătorilor din Liga 1, iar acest lucru a atras atenția unor echipe de pe ”Bătrânul Continent”, lucru amintit de președintele ardelenilor Cristi Balaj.

„Cele mai mari oferte nu s-au concretizat până acum. Mă refer la Petrila, la Burcă, Debeljuh. Nu avem o finalitate a acestor transferuri. Și Boateng are o ofertă foarte mare”, spunea recent Cristi Balaj.

  • 1,4 milioane de euro este cota de piață a lui Nana Boateng, care a împlinit 28 de ani pe 10 mai
  • 30 iunie 2024 este data la care expiră contractul ghanezului cu CFR Cluj, el venind în Gruia toamna trecută de la finlandezii de la KUPS Kuopio
ADVERTISEMENT