ADVERTISEMENT
News

Nancy Bush Ellis, sora fostului președinte George H.W. Bush, a murit după complicațiile Covid-19

Autor: Adrian Baciu | 11.01.2021 | 12:13
Nancy Bush Ellis, sora fostului președinte George H.W. Bush, a murit după complicațiile Covid-19
Nancy Bush Ellis, sora fostului președinte George H.W. Bush, a murit după complicațiile Covid-19. Sursa foto: forbes.com

Covid-19 face o nouă victimă la nivel înalt. Nancy Bush Ellis, sora fostului președinte american George H.W. Bush, a murit după complicațiile survenite de pe urma infecției cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Nancy era singura soră a fostului șef de la Casa Albă și a încetat din viață la vârsta de 94 de ani, potrivit Fundației George & Barbara Bush.

Decesul acesteia a fost consemnat duminică într-o unitate de asistență din Concord, Massachusetts, și a avut ca principale cauze complicații legate de COVID-19, a declarat fiul ei, conform ABC News .

A murit Nancy Bush Ellis, sora fostului președinte George H.W. Bush

”Suntem foarte trişti să anunțăm că iubita soră a președintelui Bush, Nancy Bush Ellis, a încetat din viaţă. Condoleanţele şi rugăciunile noastre sunt alături de familiile Ellis şi Bush, amintindu-ne o femeie remarcabilă care a adus bucurie şi lumină lumii”, a anunţat fundaţia fostului preşedinte George Bush jr. şi a soţiei sale.

ADVERTISEMENT

În comparație cu majoritatea familiei sale, Nancy Ellis a fost liberal-democrată timp de zeci de ani. Ea a promovat cauze de mediu și contra sărăciei, strângând bani pentru diverse organizații.

Ellis s-a născut pe 4 februarie 1926. A fost al treilea din cei cinci ai familiei, fiind mai mică cu doi ani decât fratele său, George Herbert Walker Bush.

De-a lungul viații a fost o ecologistă cunoscută pentru strângerea de bani pentru organizații precum NAACP și pentru campania nepotului ei, fostul președinte George W. Bush, în timpul alegerilor prezidențiale din SUA.

ADVERTISEMENT

George W. Bush, despre Nancy: ”Mătușa mea preferată”

Nancy Ellis Bush a fost ea însăşi extrem de activă în politică. O militantă pentru mediu care a donat pentru cauze şi organizaţii progresiste, Ellis Bush a făcut campanie în mai multe rânduri pentru fratele ei şi pentru fiii acestuia, George W. Bush şi Jeb Bush.

Despre Nancy, nepotul său, George W. Bush, fostul președinte ale Statelor Unite ale Americii, spunea că ”Este mătușa mea preferată”.

ADVERTISEMENT

Nancy lasă în urmă trei fii ai ei: Alexander Ellis III, John Prescott Ellis și Josiah Wear Ellis. Ultimul este președinte și director executiv al Denver Broncos.

De asemenea, aceasta mai are o fiică, Nancy Walker Ellis Black, nouă nepoți și 11 strănepoți.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT