News

Nancy Pelosi, criticată dur după ce a luat apărarea Armeniei după vizita la Erevan: ”Declarații inacceptabile!”

Nancy Pelosi a făcut o nouă vizită care a agitat apele, de această dată în Armenia, țară aflată în conflict cu Azerbaidjan.
18.09.2022 | 19:58
Nancy Pelosi criticata dur dupa ce a luat apararea Armeniei dupa vizita la Erevan Declaratii inacceptabile
Armata armeană în tranșee. Foto: overtdefense.com
ADVERTISEMENT

În vizită la Erevan, Pelosi nu s-a ferit să atace armata azeră și să ia apărarea Armeniei, un aliat de nădejde al Rusiei.

Declarațiile lui Nancy Pelosi, criticate dur

Președinta Camerei Reprezentanților a Congresului Statelor Unite a numit atacurile Azerbaidjanului ”ilegale”, lucru care a înfuriat autoritățile de la Baku.

ADVERTISEMENT

”Condamnăm cu fermitate aceste atacuri ilegale și mortale pe teritoriu armean”, a transmis Pelosi, care a numit Armenia un ”far al democrației”.

Luptele au fost inițiate de azeri și trebuie să există o recunoaștere a acestui lucru”, a completat Pelosi, rugată să comenteze incidentele armate dintre Armenia și azeri, soldate cu peste 100 de morți.

ADVERTISEMENT

Azerii au reacționat extrem de dur la declarațiile lui Pelosi pe care le-au numit ”nefondate”. Interesant e faptul că Pelosi nu a fost mandatată de nimeni pentru a face declarații în acest sens.

Acuzațiile nefondate și nedrepte pe care Pelosi le-a adus Azerbaidjanului sunt inacceptabile. Aceasta este o lovitură serioasă dată eforturilor de a normaliza relațiile dintre Armenia și Azerbaidjan”, au transmis oficialii azeri, care au considerat declarațiile lui Pelosi drept ”propagandă armeană”.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, reacțiile lui Nancy Pelosi nu sunt oficiale pentru că diplomația americană nu a comentat momentan incidentul, exceptând clasicele ”exprimări de îngrijorare”. Mai mult, implicarea SUA în acest conflict poate irita mult Rusia, care consideră că această zonă e în sfera sa de influență.

Cu toate acestea, Rusia nu a reacționat în urma izbucnirii acestui conflict. Mai mult, Armenia a cerut ajutorul Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă, o alianță de țări sovietice, care a trimis doar o misiune de monitorizare.

ADVERTISEMENT

Președintele Parlamentului, Alen Simonian, a criticat lipsa de reacție a ”aliaților” și a numit ajutorul dat de organizație drept un ”pistol care nu poate să tragă”. Între timp, Azerbaidjan e susținută puternic de Turcia, o țară membru NATO extrem de influent în zonă. Specialiștii consideră că Armenia nu are nicio șansă într-un război în fața unui inamic superior, mai ales dacă e părăsită de aliați.

ADVERTISEMENT
Tags: