Life

Naomi Hedman, presupusa iubită a lui Florin Ristei, îndeamnă la rugăciune pentru Nigeria, care luptă împotriva SARS

21.10.2020 | 18:10
Naomi Hedman presupusa iubita a lui Florin Ristei indeamna la rugaciune pentru Nigeria care lupta impotriva SARS
ADVERTISEMENT

Naomi Hedman, presupusa iubită a lui Florin Ristei, se roagă pentru Nigeria și îi îndeamnă pe urmăritorii ei să facă același lucru.

Campania „Pray for Nigeria” a fost îmbrățișată de personalități internaționale după ce protestele din țara est-africană din ultimele zile împotriva violenței asupra forțelor de ordine s-au lăsat cu mai mulți morți.

ADVERTISEMENT

Este cea mai amplă campanie de conștientizare a problemelor sociale cu care se confruntă o parte a planetei de la „Black life matters” încoace și se pare că și prietena specială a lui Florin Ristei a fost sensibilizată de acest subiect.

Naomi Hedman, presupusa iubită a lui Florin Ristei, preocupată de ce se petrece în Nigeria

Ironia face că atât planeta cât și țara africană să se lupte cu aceleași inițial. În timp ce globul încearcă să distrugă virusul SARS-COV-2, nigerienii trebuie să se confrunte, pe lângă asta, cu un alt SARS.

ADVERTISEMENT

Hashtagul #EndSARS nu se referă la coronavirus, cum ar crede cineva la prima vedere, ci la o unitate de poliție criticată la scară largă pentru modul în care operează, comițând crime și numeroase abuzuri împotriva cetățenilor.

Autoritățile au decretat stare de asediu pentru 24 de ore în orașul Lagos, în care sunt concentrați cei mai mulți nigerieni, adică 20 de milioane de persoane, pentru a reduce din proteste.

ADVERTISEMENT
naomi hedman
Naomi Hedman se alîătură campaniei „Pray for Nigeria”

Reacția unității de poliție SARS după ce mai mulți oameni au fost omorâți în timpul protestelor

Unitatea polițienească SARS a apărut în anul 1992 și avea ca scop tocmai lupta împotriva abuzurilor, a violențelor și a violurilor care au pus această țară pe un loc fruntaș pe harta mortalității cauzată de nesiguranța pe străzi.

Organizația a reacționat pe rețeaua de socializare Twitter recent la numeroasele critice, unele venite chiar din partea organizației Annesty International. Așa se apără SARS: „În timp ce continuăm să investigăm crimele, Amnesty International dorește să reamintească autorităților că, în conformitate cu dreptul internațional, forțele de securitate pot recurge la utilizarea forței letale numai atunci când sunt strict inevitabile pentru a proteja împotriva amenințării iminente de moarte sau vătămare gravă”.

ADVERTISEMENT