Sport

Naomi Osaka, abandon surpriză la Roland Garros: “E cel mai bine pentru turneu”. Ana Bogdan merge direct în turul 3

Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros. Era amenințată cu excluderea dacă nu accepta să meargă la conferințele de presă.
01.06.2021 | 08:51
Naomi Osaka abandon surpriza la Roland Garros E cel mai bine pentru turneu Ana Bogdan merge direct in turul 3
Naomi Osaka a uimit lumea tenisului cu anunţul retragerii de la Roland Garros 2021. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Naomi Osaka, favorită numărul 2 la Roland Garros, a uimit lumea tenisului cu anunțul retragerii din competiție. Cel puțin la prima vedere, fără să fie accidentată!

Jucătoarea niponă, de patru ori campioană de Grand Slam, anunțase înainte de startul competiției că nu va participa la nicio conferință de presă la Paris.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros: “Nu se ține cont de sănătatea mentală a sportivilor”. Acuze de la Forget

“Scriu asta pentru a spune că nu voi face nicio conferinţă de presă în timpul turneului de la Roland Garros. Am simţit adesea că lumea nu ţine cont de sănătatea mentală a sportivilor şi acest lucru sună adevărat ori de câte ori văd o conferinţă de presă sau particip la una.

Adesea, noi stăm acolo şi răspundem la întrebări la care am răspuns de mai multe ori înainte sau răspundem la întrebări care aduc îndoială în mintea noastră şi pur şi simplu nu mă voi supune oamenilor care se îndoiesc de mine”, a fost anunțul care a provocat multe reacții negative.

ADVERTISEMENT

Decizia ei a fost imediat criticată de directorul turneului, fostul jucător francez Guy Forget: “Gestul ei este rușinos, enervant și dizgrațios. Nu este un mesaj potrivit. Cu toții traversăm o criză fără precedent și toată lumea ar trebui să facă un efort în această direcție”.

Naomi Osaka s-a ţinut de cuvânt şi nu a mers la conferinţa de presă după victoria cu Ţig. A luat amendă de 15.000 de dolari

Dar Naomi Osaka s-a ținut de promisiune. Nu s-a prezentat în fața jurnaliștilor după victoria din turul 1, contra Patriciei Țig. La fel de consecvenți au fost și organizatorii French Open, care au amendat-o pe Naomi cu 15.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, nipona a fost amenințată că riscă excluderea dacă va continua să îi fenteze pe jurnaliști la conferințele de presă. O reacție cu atât mai dură, dacă ținem cont că mesajul i-a fost transmis printr-un comunicat comun dat de toate cele patru turnee de Grand Slam. Practic, niponei i s-a transmis că nu mai poate juca tenis la cel mai înalt nivel dacă va continua să lipsească de la conferințele de presă.

Atacată din toate direcțiile, Naomi Osaka a luat o decizie radicală. Și-a anunțat retragerea de la Roland Garros, cu un comunicat emoționant. Nipona ar fi trebuit să o întâlnească pe Ana Bogdan în turul 2. Astfel că jucătoarea din România este prima calificată în turul 3, unde o va înfrunta pe învingătoarea dintre Paula Badosa și Danka Kovinic.

ADVERTISEMENT

Comunicat emoţionant prin care Naomi Osaka şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros. Ce probleme are nipona

“Salutare tuturor! Nu este o situație pe care mi-am imaginat-o sau am intenționat să o creez acum câteva zile. Cred că, acum, cel mai bun lucru pentru turneu, pentru ceilalți jucători și bunăstarea mea este să mă retrag, astfel încât toată lumea să se poată concentra asupra tenisului care se desfășoară la Paris.

Nu am vrut niciodată să atrag atenția și accept că nu am ales momentul ideal de a transmite acest mesaj, iar acesta ar fi putut fi mai clar. Aici, la Paris, mă simțeam deja vulnerabilă și anxioasă, așa că îmi voi lua timp departe de teren acum”, a fost anunțul prin care Naomi Osaka și-a anunțat retragerea.

Lumea tenisului, împărţită după schimbul de replici dintre Naomi Osaka şi organizatorii turneelor de Grand Slam

Un comunicat care i-a împărțit pe iubitorii tenisului. Unii au spus că Osaka și-a dorit doar atenție, alții i-au criticat pe organizatori pentru intransigența de care au dat dovadă. Dar într-o asemenea situație, criticile fac doar rău. Indiferent în ce tabără sunt aruncate. Organizatorii au nevoie ca jucătorii să apară în fața fanilor, pentru sponsori, pentru a mediatiza competiția.

Mai ales de la o multiplă campioană de Grand Slam se aștepta asta. Pe de altă parte, Naomi trebuie să își acorde timp pentru a învinge starea de depresie. Este o accidentare la fel sau chiar mai periculoasă decât cele care afectează corpul. Dar nipona este o luptătoare și va reveni mai puternică.

ADVERTISEMENT