Sporturi

Naomi Osaka, decizie ciudată după ce a câștigat Australian Open 2019! Și-a concediat antrenorul

12.02.2019 | 09:58
Naomi Osaka decizie ciudata dupa ce a castigat Australian Open 2019 Sia concediat antrenorul

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a luat o decizie ciudată după ce a câștigat Australian Open 2019, al doilea său succes într-un turneu de Grand Slam. Noul lider al clasamentului WTA a decis să se despartă de antrenorul german Sascha Bajin, care o pregătea de la sfârșitul anului 2017.

Naomi Osaka nu a dezvăluit motivele despărțirii de tehnicianul în vârstă de 52 de ani, dar i-a mulțumit pentri colaborare într-o postare făcută pe contul de Twitter: ”Nu voi mai lucra împreună cu Sascha. Îi mulțumesc pentru munca lui și îi doresc tot ce e mai bun în viitor”.

Naomi Osaka, decizie ciudată după ce a câștigat Australian Open 2019

Sacha Bajin a confirmat decizia luată de Naomi Osaka după câștigarea Australian Open 2019, dar nu a oferit nici el mai multe detalii cu privire la motivele despărțirii: ”Îți mulțumesc, Naomi. Îți doresc și ție tot ce este mai bun. Ce călătorie am avut! Îți mulțumesc că m-ai lăsat să iau parte la ea”.

Naomi Osaka și Sacha Bajin au început să lucreze împreună în momentul care sportiva japoneză se afla pe locul 68 WTA, iar în primul an de colaborare jucătoarea a câștigat primul său titlu WTA, la Indian Wells, și primul trofeu de Grand Slam, la US Open. După succesul de la Australian Open 2019, Osaka a detronat-o pe Simona Halep din fruntea clasamentului WTA.

Naomi Osaka cu trofeul câștigat la Australian Open 2019
Naomi Osaka cu trofeul câștigat la Australian Open 2019

Osaka s-a retras de la Doha

Sacha Bajin, care a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2018, a mai colaborat în cariera sa cu sportive de renume precum Serena Williams (2008-2015), Victoria Azarenka (2015-2016), Sloane Stephens (2016) și Caroline Wozniacki (2017).

Naomi Osaka a acuzat probleme medicale și s-a retras de la turneul de la Doha care se desfășoară în această săptămână. La competiția din capitala Qatarului, Simona Halep va fi principala favorită și va juca direct în turul doi, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Caroline Garcia și Lesia Țurenko.