Sporturi

Naomi Osaka, laude la adresa Serenei Williams! “Am scris o compunere despre Serena în clasa a treia, îmi doream să fiu ca ea”

Autor: Alexandru Năstase | 09.09.2018 | 17:43
Câștigătoarea de la US Open, Naomi Osaka a avut numai cuvinte de laudă la adresa învinsei sale, fostul număr 1 mondial, Serena Williams!

Câștigătoarea de la US Open, Naomi Osaka a avut numai cuvinte de laudă la adresa învinsei sale, fostul număr 1 mondial, Serena Williams! Astfel, la unul dintre interviurile pe care le-a dat la capătul finalei, jucătoarea din Japonia nu a ezitat să-și arate admirația pentru Serena și a dezvăluit un episod petrecut în copilărie

“Când am îmbrăţişat-o pe Serena la fileu, m-am simţit din nou ca un copil. Când eram mică, am scris o compunere despre ea în clasa a treia. Am spus: «Vreau să fiu ca ea». Îmi voi aminti mereu de Serena pe care o iubesc. A fost foarte drăguţă cu mine la fileu şi pe podium. Cred că poate în câteva zile îmi voi da seama ce am reuşit. Am simţit că nu trebuie să mă las copleşită de emoţii, doar să mă concentrez să joc tenis”, a spus Naomi Osaka

Naomi Osaka, laude la adresa Serenei Williams! Osaka lovește mingea
Câștigătoarea de la US Open, Naomi Osaka a avut numai cuvinte de laudă la adresa învinsei sale, fostul număr 1 mondial, Serena Williams!

Naomi Osaka, laude la adresa Serenei Williams!

Sportiva din Japonia nu s-a sfiit și nu s-a temut să folosească și cuvinte mari la adresa Serenei, deși fostul număr 1 mondial a erupt în timpul finalei la adresa arbitrului. Serena Williams şi-a pierdut cumpătul în timpul partidei cu Naomi Osaka! Americanca a făcut un scandal uriaş în timpul partidei, după un conflict cu arbitrul spaniol Carlos Ramos. Totul a început după ce Serena Williams a primit un avertisment din partea ibericului pentru “coaching”. Asta după ce Patrick Muratoglu a făcut un semn către eleva sa să urce mai mult la fileu.

Serena Williams a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală arbitrului. “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a urlat Serena la Carlos Ramos. Ibericul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei.

La final, după ce Naomi Osaka a câştigat setul doi cu 6-4, Serena şi-a îmbrăţişat minute în şir adversara, dar a refuzat să dea mâna şi cu arbitrul spaniol, căruia i-a transmis: “Îmi datorezi scuze”

Naomi Osaka, laude la adresa Serenei Williams! Osaka lovește mingea
Câștigătoarea de la US Open, Naomi Osaka a avut numai cuvinte de laudă la adresa învinsei sale, fostul număr 1 mondial, Serena Williams!

Câștigătoarea de la US Open vorbește la superlativ despre Serena Williams!

Până să dea piept cu Serena Williams în finala de la Flushing Meadows, Osaka a trecut de jucătoare mari, nume importante în tenisul feminin mondial: în turul întâi a învins-o pe Laura Siegemund, mai apoi pe Julia Glushko, Aliaksandra Sasnovicj, Aryna Sabalenka, Lesia Tsurenko şi Madison Keys. Până în ultimul act, nipona a pierdut un singur set, în faţa bielorusei Sabalenka.

Naomi a avut un parcurs fabulos, iar în marea finală a dispus de un joc extrem de agresiv. Serena de partea cealaltă a greşit foarte mult, dând multe retururi în afara terenului, iar aceste erori au costat-o un titlu, un titlu care ar fi putut să scrie istorie. Începând de luni, Naomi Osaka va urca 12 locuri în clasamentul mondial, urmând să ajungă pe 7. Serena Williams, aflată la a doua finală de Grand Slam pierdută în acest an, va urca şi ea foarte mult în ierarhia WTA, 10 locuri, de pe 26 până pe 16.

7 este locul pe care îl va ocupa Naomi Osaka începând de săptămâna viitoare în clasamentul WTA

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!