Sporturi

Naomi Osaka nu se regăsește! Un nou eșec rușinos pentru locul 10 WTA, de data aceasta în Fed Cup

07.02.2020 | 20:14
Naomi Osaka nu se regaseste Un nou esec rusinos pentru locul 10 WTA de data aceasta in Fed Cup
ADVERTISEMENT

Naomi Osaka are parte de un început de an îngrozitor. Sportiva din Japonia, actualmente locul 10 WTA, nu a ieșit din pasa proastă de la Australian Open și a înregistrat o nouă înfrângere rușinoasă. De data aceasta în Fed Cup, contra Sarei Sorribes Torno (78 WTA), jucătoare din Spania în vârstă de 23 de ani.

Naomi Osaka nu se regăsește în 2020

Naomi Osaka începea promițător anul, cu trei victorii la turneul de la Brisbane. Sakkari (21 WTA), tenismena minune din Grecia, Sofia Kenin (7 WTA), cea care avea să câștige Australian Open și Kiki Bertens (8 WTA) au fost primele victime ale japonezei. Osaka s-a oprit în semifinale, unde a pierdut cu Pliskova (3 WTA), scor 1-2.

ADVERTISEMENT

A urmat turneul de la la Australian Open, unde s-a produs primul mare șoc pentru Osaka. După două victorii logice, contra Mariei Bouzkova (60 WTA) și chinezoaicei Saisai Zheng, Osaka s-a văzut învinsă de puștoaica Cori Gauff.

În vârstă de doar 15 ani, Gauff a învins-o pe Osaka cu 2-0 (3-6, 4-6) și a produs una dintre cele mai mari surprize ale turneului.

ADVERTISEMENT

Osaka pare că nu și-a revenit din șoc și a înregistrat astăzi o nouă înfrângere, de data aceasta într-un meci din Fed Cup contra Spaniei. Nu oricum, ci cu un neverosimil 0-2 (0-6, 3-6), contra unei adversare Sorribes Tormo care ocupă locul 78 în clasamentul WTA.

În condițiile în care Carla Suarez Navarro a învins-o cu 2-0 (6-3, 6-4) pe Misaki Doi, probabila înfrângere a Japoniei contra Spaniei va fi trecută în contul lui Osaka.

ADVERTISEMENT
  • 1.2 era cota japonezei Osaka la victorie astăzi în meciul din Fed Cup

Bertens, Sabalenka și Bencic și-au respectat statutul

Dacă Naomi Osaka a pierdut din postura de favorită certă, nu același lucru se poate spune despre celelalte favorite ale zilei.

Olandeza Kiki Bertens a trecut de bielorusa Sasnovich, scor 2-1, elvețianca Belinda Bencic a învins-o fără probleme pe canadianca Dabrowski cu 2-0, în timp ce bielorusa Sabalenka nu a avut emoții cu olandeza Rus.

ADVERTISEMENT

La capitolul surprize, dacă e să ne luăm strict după cotele oferite de agențiile de pariuri, putem consemna victoria Anei Bogdan în fața rusoaicei Veronika Kudermetova. Bogdan (90 WTA) avea cota 2.50 la pariuri înainte de începerea meciului, față de 1.52, cota oferită rusoaicei de către agențiile de pariuri.

ADVERTISEMENT