Simona Halep

Naomi Osaka, prima reacție după ce a scăpat de Simona Halep: ”Îmi doresc enorm”

13.05.2019 | 20:08
Naomi Osaka prima reactie dupa ce a scapat de Simona Halep Imi doresc enorm

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a oferit prima reacție după ce și-a păstrat locul 1 în clasamentul WTA, ca urmare a înfrângerii suferite de Simona Halep în finala de la WTA Madrid 2019. Românca ar fi avut posibilitatea să revină în fotoliul de lider, dar a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens la turneul de categorie Premier Mandatory din capitala Spaniei.

Naomi Osaka, prima reacție după ce a scăpat de Simona Halep: ”E o bucurie că am rămas pe primul loc”

”Chiar vreau să fiu favorită numărul unu la Roland Garros! Acesta este unul dintre marile mele obiective! În același timp, știu că mai sunt pași de făcut până să-mi îndeplinesc obiectivul. E o bucurie că am rămas pe primul loc. Acum trebuie să joc bine și să câștig meciuri. Evident că mă gândesc și pe termen scurt și cu siguranță mă gândesc să-mi păstrez primul loc”, a fost prima reacție a lui Naomi Osaka, după ce Simona Halep a ratat revenirea pe locul 1 WTA.

”Este o mare diferență între a fi pe locul unu și a fi pe locul doi! Înțelegeți ce spun? E vorba despre cum te percep ceilalți, cei din jurul tău, poate chiar din afara tenisului. Una e să se spună despre tine că ești numărul 1 în lume și altceva e când se spune că ești numărul 2”, a mai declarat Naomi Osaka într-o conferință de presă la Roma, conform site-ului ziare.com.

Naomi Osaka salută publicul după o victorie obținută la WTA Madrid 2019
Naomi Osaka salută publicul după o victorie obținută la WTA Madrid 2019

Halep, șanse minime la locul 1 WTA în perioada următoare

Simona Halep a fost la o singură victorie de revenirea pe locul 1 WTA, poziție pe care pierdut-o în favoarea niponei Naomi Osaka după Australian Open 2019, dar a fost învinsă de Kiki Bertens în finala turneului de la Madrid. Pentru româncă este destul de greu ca în perioada următoare să mai poată urca pe prima treaptă a podiumului, ea având de apărat foarte multe puncte, după ce anul trecut a făcut finală la Roma și s-a impus la Roland Garros.

În această săptămână, Simona Halep va juca la WTA Roma 2019, acolo unde a fost direct acceptată în turul secund. Ea o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre cehoiacele Marketa Vondrousova și Barbora Strycova. Fostul lider mondial a primit o veste foarte bună încă din prima zi de concurs de la competiția din capitala Italiei, după ce chinezoaica Qiang Wang, cea mai puternică adversară pe care ar fi putut să o întâlnească în optimile de finală, a fost învinsă de cehoiaca Katerina Siniakova.