Sporturi

Naomi Osaka s-a retras de la Doha! Simona Halep este principala favorită a turneului din Qatar

05.02.2019 | 21:45
Naomi Osaka sa retras de la Doha Simona Halep este principala favorita a turneului din Qatar

Simona Halep este principala favorită la turneul din Doha după ce Osaka s-a retras. Japoneza Naomi Osaka, locul 1 WTA, s-a retras de la turneul de la Doha (11-16 ferbuarie), din cauza unei accidentări la spate, au anunţat, marţi, organizatorii turneului din Qatar. În urma acestei decizii, Simona Halep, locul 3 WTA, va fi principala favorită la Qatar Open, în absenţa numărului 1 mondial. “Îmi pare rău că am fost nevoită să mă retrag, abia aşteptam să joc acolo. Sper să ne revedem cu bine în 2020”, a transmis Osaka. În sezonul trecut, nipona a fost eliminată în turul doi de letona Anastasija Sevastova.

Petra Kvitova din Cehia, locul 2 WTA, nu este înscrisă la acest turneu de categorie Premier, deşi este deţinătoarea trofeului. Ea va lipsi şi din meciul de Fed Cup contra României şi va merge la Dubai, săptămâna următoare. Turneele de la Doha şi Dubai alternează categoria în fiecare an. În 2018, Doha a fost turneu de categorie Premier 5, de 900 de puncte şi cu premii mai mari, iar Dubai de categorie Premier, de 470 de puncte. În acest sezon, turneul de categorie mai mare este Dubai, iar Kvitova îşi va apăra practic trofeul de la Qatar Open la Duty Free Tennis Championships.

Simona Halep va fi desemnată cap de serie numărul 1 la turneul de la Doha

Dintre românce, la Doha mai este înscrisă şi Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA. În afară de Simona Halep, la Doha vor mai fi prezente jucătoare de top, precum Angelique Kerber, Karolina Pliskova, Kiki Bertens, Anastasija Sevastova, Elise Mertens, Julia Goerges sau Asheligh Barty. După meciurile din cadrul Cupei Federaţiei, Simona Halep va juca la Doha, turneu ce ia startul pe 11 februarie, iar în următoarea săptămână va face deplasarea la turneul de la Dubai. Constănţeanca în vârstă de 27 de ani a triumfat la Doha în 2014, după o finală cu Angelique Kerber, în timp ce la Dubai se impunea un an mai târziu grație unui succes în ultimul act cu Karolina Pliskova.

Tags: