Sport

Naomi Osaka s-a retras de la Wimbledon. Care este motivul și ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice

Naomi Osaka nu va mai participa la Wimbledon, cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Agentul său a făcut anunțul.
18.06.2021 | 10:17
Naomi Osaka sa retras de la Wimbledon Care este motivul si ce se intampla cu Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT

După Rafael Nadal, a venit rândul japonezei Naomi Osaka, ocupantă a locului doi în ierarhia mondială, să se retragă de la Wimbledon. Anunțul a fost făcut de agentul său, Stuart Duguid, printr-un comunicat transmis cu puțin timp în urmă.

Vrea să își ia timp personal, pe care să-l petreacă cu apropiații, cu prietenii și familia”, i-a motivat acesta decizia, dând, însă, asigurări că va fi prezentă la Tokyo pentru Jocurile Olimpice, programate între 21 iulie și 7 august.

ADVERTISEMENT

De altfel, nipona s-a aflat în centrul unui scandal uriaș înaintea startului Roland Garros, când a anunțat că nu va participa la conferințele de presă, deoarece întâlnirea cu reprezentanții mass-media o afectează din punct de vedere emoțional.

Naomi Osaka s-a retras de la Wimbledon

Naomi Osaka nu va juca la Wimbledon anul acesta pentru că vrea să își ia timp personal, pe care să-l petreacă cu apropiații, cu prietenii și familia.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka va fi pregătită pentru Jocurile Olimpice și este entuziasmată să joace la Tokyo, în fața propriilor fani”, a anunțat Stuart Duguid, agentul lui Naomi Osaka.

Și Nadal a luat această decizie. Nu va participa nici la Jocurile Olimpice

Nu este, însă, singura decizie de acest gen care ia prin surprindere lumea tenisului. Eliminat în semifinalele turneului de la Roland Garros, după un maraton de 4 ore și 11 minute în fața liderului mondial, Novak Djokovic, scor 3-6, 6-3, 7- 6 (7/4), 6-2, Rafael Nadal a anunțat că nu va participa la Wimbledon și Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Nu e ceva ce îmi place să scriu, dar vreau să vă informez că am decis să nu particip la turneul din acest an de la Wimbledon și nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Niciodată nu e ușor să iau o asemenea decizie, însă, după ce mi-am ascultat corpul și am discutat cu echipa mea, am înțeles că aceasta este decizia optimă, obiectivul fiind să-mi extind cât mai mult cariera și să continui să fac ceea ce mă face fericit.

ADVERTISEMENT

Faptul că există doar două săptămâni între Roland Garros și Wimbledon în acest an nu mă ajută să-mi revin din punct de vedere fizic. Au fost două luni de eforturi mari în sezonul de zgură și decizia pe care o iau se concentrează pe termen mediu și lung.

În aceste momente ale carierei mele, o parte importantă este prevenirea oricărui tip de excese în corpul meu ”, a transmis ibericul, a cărui revenire se va petrece abia în luna august, când sunt programate turneele pregătitoare pentru US Open.

Simona Halep e gata să-și apere trofeul din 2019

În schimb, Simona Halep s-a recuperat după accidentarea suferită la Roma și va începe sezonul de iarbă la Bad Homburg Open, programat între 20 și 26 iunie. Miza principală rămâne, însă, apărarea trofeului de la Wimbledon, cucerit în vara lui 2019. Ediția de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei Covid-19.

Ar însemna mult să îmi păstrez trofeul, dar e mult prea greu, am stat foarte mult departe de tenis. Acum, sunt 100% din punct de vedere fizic. Eu îmi doresc să câştig din nou Wimbledonul.

Am un turneu de pregătire, unde sper să joc bine. De doi ani nu am mai jucat pe iarbă, mi-era dor. E alt joc şi sunt entuziasmată”, a declarat sportiva noastră, ocupantă a locului trei WTA.

ADVERTISEMENT