ADVERTISEMENT
Sporturi

Naomi Osaka s-a retras din finala de la Cincinnati. Cine este noua câștigătoare a turneului

Autor: Gabriela Gheorghe | 29.08.2020 | 18:09
Naomi Osaka s-a retras din finala de la Cincinnati. Cine este noua câștigătoare a turneului
Naomi Osaka s-a retras din finala de la Cincinnati. Sursă foto: Los Angeles Times.

Naomi Osaka nu va lua startul în ultimul act al turneului WTA de la Cincinnati din cauza unei accidentări la tendon. În aceste condiții, Victoria Azarenka este câștigătoarea trofeului.

ADVERTISEMENT

”Îmi pare foarte rău că trebuie să mă retrag din cauza unei accidentări. M-am accidentat la tendonul stâng ieri în al doilea tiebreak și nu m-am recuperat peste noapte așa cum am sperat.

A fost o săptămână dificilă și vreau să mulțumesc tuturor pentru susținerea oferită”, a declarat Naomi Osaka.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka a protestat împotriva violențelor polițiștilor din America

Japoneza a protestat împotriva rasismului. Ea nu a vrut să joace în semifinala contra lui Elise Mertens pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu violențele făcute de oamenii legii din America cetățenilor de culoare.

Totuși, japoneza a jucat meciul cu belgianca și a învins-o cu 6-2, 7-6. Așa a ajuns în ultimul act al competiției din Statele Unite ale Americii unde trebuia să joace cu Victoria Azarenka.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka a vrut să se retragă la penultimul act unde trebuia să o întâlnească pe Elise Mertens pentru a-și arăta sprijinul față  de mișcarea Black Lives Matter din America.

Azarenka are același număr de trofee câștigate ca Simona Halep

Protestul său a tras un semnal de alarmă și cele mai importante foruri din tenis – WTA, ATP și USTA – au fost de acord cu hotărârea jucătoarei și au oprit pentru 24 de ore meciurile de la turneul american.

ADVERTISEMENT

După ce s-a impus la turneul din SUA în urma abandonului japonezei, Azarenka a  ajuns la 21 de trofee cucerite în cariera și este la egalitate cu Simona Halep.

După victoria din Statele Unite ale Americii, Victoria Azarenka va urca pe locul 35 în lume. Naomi Osaka are ceva probleme ținând cont de faptul ca mai este foarte puțin timp până la startul competiției de la US Open. Turneul va fi în direct pe Eurosport începând cu 31 august.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!