Napoca Rally Academy vrea să continue dominația la Brașov și la Harghita. Provocare pentru Tempestini și Marișca

16.07.2020 | 18:10
Napoca Rally Academy vrea sa continue dominatia la Brasov si la Harghita Provocare pentru Tempestini si Marisca
ADVERTISEMENT

Napoca Rally Academy nu a pierdut niciodată în raliurile organizate în Brașov și Harghita în ultimii cinci ani. În acest weekend, în premieră, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri Betano va fi una comună în Brașov și Harghita, cele două evenimente unindu-se într-unul singur.

De altfel, din 2015 și până în prezent, Simone Tempestini a câștigat toate cele 5 ediții ale Raliului Brașovului, în timp ce în Harghita, dominația a fost “spartă” chiar de colegul său de echipă, Bogdan Marișca, învingător în sezonul 2017.

ADVERTISEMENT

Tempestini ajunge la Brașov, acolo unde se vor desfășura primele 4 probe, din totalul de 11 ale acestei runde, din postura de lider după ce a câștigat Raliul Argeșului. Pilotul în vârstă de 25 de ani pilotează în acest sezon o Skoda Fabia R5.

De partea cealaltă, Marișca își va face debutul în 2020 cu această ocazie, urmând să bifeze al 27-lea sezon consecutiv din carieră, un adevărat record național. “Trebuie să recunosc că am un pic de emoții. Am 4 victorii la open aici și mereu m-am simțit bine în Harghita. Faptul că anul acesta voi bifa și această bornă în cariera mea, e cu atât mai mult. Vreau să ajut echipa să termine pe 1”, a spus Marișca.

ADVERTISEMENT

Oricare dintre cei doi va câștiga, atunci acela va deveni și recordmenul de victorii în Harghita, cu 5 succese. În acest moment, primul loc all time este ocupat de 4 piloți: Titi Aur, regretatul pilot legendar Ludovic Balint, Simone Tempestini și Bogdan Marișca. În ceea ce privește Brașovul, acolo recordul e deținut de Aur, cu 6 victorii, fiind urmat de Tempestini și Ludovic Balint, ambii cu 5.

Misiunea acestora nu va fi însă ușoară. La etapa care va debuta vineri dimineață și se va încheia sâmbătă seară s-au mai înscris dublul campion național absolut Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5) și Adrian Răspopa (Ford Fiesta R5), ambii piloți cu rezultate excelente în ultimul an. Un total de 70 de echipaje vor lua startul în etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri Betano.

ADVERTISEMENT