Fotbal international

Napoli se bate cu Inter pentru semnătura lui Romelu Lukaku. Cât costă belgianul din atacul lui Manchester United

05.06.2019 | 16:57
Napoli se bate cu Inter pentru semnatura lui Romelu Lukaku Cat costa belgianul din atacul lui Manchester United

Napoli se bate cu Inter pentru semnătura uriașului Romelo Lukaku. Clubul patronat de producătorul de filme Auerelio de Laurentiis este pentru prima dată dispus să investească o sumă mare în transferul unui jucător de valoare, după ce cu un an în urmă a respins varianta de a-l aduce înaintea lui Juventus pe Cristiano Ronaldo de la Real Madrid.

Napoli a intrat în cursa cu Inter pentru atacantul Romelo Lukaku de la Manchester United

Rivalul lui Napoli în această tranzacție este gruparea milaneză Inter, care după ce și-a asigurat prezența în grupele Champions League a primit vestea cea mare din partea patronilor chinezi de la consorțiul Suning. 300 de milioane de euro este bugetul de transfer pus la dispoziția noului tehnician al nerazzurrilor, Antonio Conte, pentru a alcătui un lot competitiv, capabil să se bată cu Juventus pentru titlu și să poată ieși în primăvara Champions League din faza grupelor.

Napoli este dispusă să plătească 70 de milioane pentru puternicul vârf al Belgiei, un adevărat pachet de mușchi, combinat cu o viteză neașteptat de bună și cu deosebit simț al porții. Inter are și ea pregătiți acești bani, ba poate chiar cu zece milioane de euro mai mult, iar nodul gordian îl poate reprezenta salariul acordat jucătorului.

Romelo Lukaku e jucătorul pentru care Napoli e dispusă să dea 70 de milioane euro

Avantajul lui Napoli vine din partea guvernului italian

La acest capitol este posibil să câștige Napoli. Și explicația este una de natură politică, nu sportivă. Concret, guvernul italian dorește să ajute regiune sudică să se dezvolte cât mai mult și pentru aceasta a luat hotărîrea de a reduce mult impozitele la societăți și companii, mai ales cele care doresc să angajeze lucrători străini. Astfel că pentru un salariu de 10 milioane euro net pentru Lukaku Napoli ar urma să plătească doar un milion în plus taxe, brutul ar deveni 11 milioane, față de cele 16 în cazul lui Inter, pentru a ajunge la acceași sumă.

Totuși, specialiștii estimează că dacă va fi adus Lukaku este imposibil ca Napoli să păstreze toată pleidada de oameni de atac pe care îi are în prezent (Insigne, Milik, Callejon și Mertens) și că unul dintre aceștia va fi vândut în vară, iar semnalele merg către belgianul Mertens, care are oferte fantastice din China. Cu alte cuvinte, pleacă un belgian și vine alt belgian.