Sport

Napoli – AC Milan 1-1, în returul sferturilor UEFA Champions League. Milanezii ajung în semifinale după 16 ani. Video

AC Milan s-a calificat în semifinalele Champions League după ce a remizat în manșa retur cu Napoli, scor 1-1, într-un meci cu două penalty-uri ratate.
18.04.2023 | 23:57
Napoli  AC Milan 11 in returul sferturilor UEFA Champions League Milanezii ajung in semifinale dupa 16 ani Video
ADVERTISEMENT
18-04-2023
17:49

Napoli - AC Milan 1-1 (Osimhen 90+3 / Giroud 43)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Milan a terminat la egalitate cu Napoli, scor 1-1, și ajunge în semifinalele Champions League după o pauză de 16 ani. Ultima dată când au atins această fază a fost în sezonul 2006-2007, când au și câștigat trofeul după o finală cu Liverpool.

Min. 90+3 – GOOOL Napoli!!! Osimhen restabilește egalitatea cu o lovitură de cap imparabilă.

Min. 82 – Napoli beneficiază de un penalty după un henț comis de Tomiori, dar Maignan parează șutul lui Kvaratskhelia.

Min. 64 – Olivera are o ocazie mare de a egala, dar lovitura sa de cap trece puțin pe lângă poartă.

Min. 58 – Kvaratskhelia trece de doi fundași adverși, dar șutul său trece peste poartă.

Min. 45+4 – Golul lui Osimhen este anulat corect pentru un henț comis de atacantul nigerian.

Min. 43 – GOOOL AC Milan!!! Rafael Leao face o cursă fantastică de la 25 de metri de propria poartă și până careul advers, îi centrează perfect lui Giroud și francezul deschide scorul.

Min. 28 – Tonali îl lasă singur cu portarul pe Giroud, dar șutul francezului este parat cu piciorul de Meret.

Min. 22 – Meret parează penalty-ul executat de Giroud dictat după faultul comis de Mario Rui asupra lui Rafael Leao.

Min. 20 – Șutul lui Politano de la 18 metri trece pe lângă poartă.

Min. 9 – Kvaratskhelia trage primul șut pe poartă, dar mingea nu-i pune probleme lui Maignan.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Napoli – AC Milan.

  • Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui – Ndombele, Lobotka, Zielinski – Politano, Osimhen, Kvaratskhelia. Rezerve: Gollini, Idasiak – Bereszynski, Elmas, Gaetano, Lozano, Olivera, Ostigard, Raspadori. Antrenor: Luciano Spalletti.
  • AC Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Krunic, Tonali – Brahim Diaz, Bennacer, Rafael Leao – Giroud. Rezerve: Mirante – Ballo-Toure, De Keteleare, Florenzi, Gabbia, Kalulu, Messias, Origi, Pobega, Rebic, Saelemaekers, Thiaw. Antrenor: Stefano Pioli.

Meciul Napoli – AC Milan are loc marți, 18 aprilie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul returul sferturilor de finală ale Champions League. Acest duel sută la sută italian începe de la scorul de 1-0 pentru AC Milan, stabilit prin golul lui Bennacer în opartida tur, arbitrată controversat de românul Istvan Kovacs. Napoli are marea ocazie de a urca în premieră în semifinala celei mai prestigioase competiții europene intercluburi.

Unde se joacă meciul Napoli – AC Milan

Întâlnirea Napoli – AC Milan se dispută marți, 18 aprilie, de la ora 22:00 în returul sferturilor de finală ale Champions League, pe stadionul Diego Armando Maradona, de la poalele Vezuviului. A durat mai puțin de cinci ori epuizarea biletelor pentru acest meci, după ce abonații echipei locale au avut prioritate. Concluzia este că vom avea o partidă sold-out, cu o atmosferă incendiară în tribune.

ADVERTISEMENT

Tocmai această perspectivă a speria serios autoritățile din Napoli, care au decis să suplimenteze mult numărul forțelor de ordine, astfel încât în ziua meciului, încă de dimineață, orașul să arate ca sub stare de asediu, cu patrule prin toate locurile și, în special, în centru și în apropierea stadionului. Și pe stadion vor fi foarte multe forțe de ordine, pentru a opri la timp orice ciocnire între tifosi.

Cine transmite la TV partida Napoli – AC Milan

Partida Napoli – AC Milan se joacă marți, 18 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul Diego Armando Maradona din Napoli, în returul sferturilor de finală ale Champions League și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile de televiziune Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Napoli, din păcate, din toată această săptămână tocmai ziua de marți, 18 aprilie, este anunțată a fi cea ploioasă. Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei iar reprizele de ploaie vor fi în mai multe rânduri, totuși există speranța ca ele să se oprească înainte de startul partidei. Maxima zilei nu va sări de 17 grade la amiază și va ajunge cam la 13 grade la ora startului partidei.

Cine arbitrează meciul Napoli – AC Milan

Returul sfertului de finală din Champions League dintre Napoli și AC Milan va beneficia de prezența la centru a polonezului Szymon Marciniak, nimeni altul decât arbitrul care a condus finala turneului final de CM din Qatar în decembrie trecut, Argentina – Franța, decisă în favoarea sud-americanilor la lovituri de departajare. Prestația lui Marciniak a fost considerantă decentă.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 42 de ani, de loc din orașul Plock, Marciniak a început sportul făcând ciclism, apoi a trecut la fotbal dar la vârsta de 21 de ani a decis să se apuce de arbitraj și astăzi este considerat unul dintre cei mai buni arbitri din lume. Nu ar fi bine pentru un jucător să intre cu el în conflict, Marciniak fiind un bun practicant de Muai Thai, un amestec de lovituri atât cu mâna cât și cu piciorul.

Ce absențe sunt în întâlnirea Napoli – AC Milan

Napoli îl are din nou în echipă pe golgeterul nigerian Victor Osimhen, care a lipsit la partida tur, de pe San Siro. Lipsesc însă, suspendați, camerunezul Anguissa și sud-coreeanul Kim Min Jae iar Giovanni Simeone este accidentat. La ultimul meci de campionat, 0-0 acasă cu Verona, Luciano Spalletti a lăsat nu mai puțin de șapte jucători titulari pe bancă.

ADVERTISEMENT

La AC Milan absența lui Zlatan Ibrahimovic nu miră pe nimeni, vestea mare este când nordicul poate juca. Pentru Stefano Pioli, care a avut mai mereu probleme serioase de lot, de această dată situația este de-a dreptul excepțională, pentru că are toți jucătorii importanți la dispoziție. Milan nu va juca ultradefensiv, victoria de acum două luni din campionat reușită aici de Milan cu un incredibil 4-0, dând mult optimism oaspeților.

Cote la pariuri la jocul Napoli – AC Milan

Pentru casele de pariuri liderul din Serie A, Napoli, echipă care poate deja sărbători titlul, este favorită la obținerea victoriei. 1,75 este cota la victorie pentru echipa lui Luciano Spalletti iar rossonerii au cotă de 4,50 pentru a reuși să repete victoria din campionat. Șansă dublă X2 are cotă 2,00 iar un gol marcat de diavolul milanez are cotă de 1,60.

Este un meci de totul sau nimic pentru ambele echipe, miza fiind 99 la sută o semifinală sută la sută italiană cu Inter. Însă pentru Napoli nu e chiar simplu când joacă acasă cu Milan, pentru că ultimul succes în Serie A datează tocmai din 2018, de atunci și până astăzi oaspeții reușind trei victorii la rând la poalele Vezuviului și două rezultate de egalitate!

ADVERTISEMENT