Sport

Napoli, decimată înainte de derby-ul cu Juventus. Opt absențe contabilizate până acum

Napoli a pierdut din turație în ultimele etape din Serie A și s-a îndepărtat de primul loc din Serie A, iar pentru derby-ul cu Juventus din începutul anului 2022 are o mulțime de absențe.
29.12.2021 | 11:47
Napoli decimata inainte de derbyul cu Juventus Opt absente contabilizate pana acum
Napoli a pierdut din turație în ultimele etape din Serie A și s-a îndepărtat de primul loc din Serie A, iar pentru derby-ul cu Juventus din începutul anului 2022 are o mulțime de absențe. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Formația din sudul Italiei a avut un start lansat de sezon și s-a instalat în fruntea ierarhiei, însă ultimele rezultate au coborât-o până pe poziția a treia, la 7 puncte în urma liderului Inter Milano.

În toată această vrie în care a intrat trupa lui Luciano Spalletti în luna decembrie, singura rază de soare o reprezintă victoria de pe terenul Milanului care a păstrat speranțele aprinse pentru un nou titlu.

ADVERTISEMENT

Napoli, probleme uriașe de lot pentru meciul cu Juventus

Anul 2022 începe furtunos pentru Napoli, cu o deplasare la Torino pentru derby-ul cu Juventus din etapa a 20-a din Serie A, dar Spalletti are motive temeinice să se teamă de acest joc și nu numai din cauza formei modeste arătate de formația sa.

Pentru meciul programat joi, 6 ianuarie, napoletanii nu se pot baza pe opt oameni de bază, ultimul intrat pe lista indisponibililor fiind mexicanul Hirving Lozano, care a fost depistat pozitiv la Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Corriere dello Sport, Lozano, care este vaccinat cu schemă completă, a testat pozitiv în țara natală, este asimptomatic și a intrat în izolare la domiciliu. Atacantul mexican de 26 de ani este al treilea jucător infectat cu coronavirus din lotul lui Napoli în ultimele zile, după Fabian Ruiz și Lorenzo Insigne.

Napoli, decimată de plecările la Cupa Africii

Pe lângă cei trei jucători aflați în izolare, Luciano Spalletti nu-i va avea la dispoziție pentru întâlnirea cu Juventus nici pe suspendatul Mario Rui și nici pe Adam Ounas, Andre Zambo Anguissa, Victor Osimhen și Kalidou Koulibaly, care cu toții vor pleca la Cupa Africii pe Națiuni.

ADVERTISEMENT

Napoli este cea mai văduvită echipă din Serie A la capitolul jucători care vor pleca la turneul final de pe continentul negru, competiție ce se va desfășura în perioada 9 ianuarie – 6 februarie, în Camerun.

”Sudiștii” vor trebui să se despartă pentru o lună de patru dintre titularii de bază. În total, din Serie A vor merge la Cupa Africii pe Națiuni nu mai puțin de 25 de fotbaliști, cei mai mulți, câte patru, la naționalele Coastei de Fildeș, Gambiei, Nigeriei și Senegalului.

ADVERTISEMENT

Doar cinci rezerve în derby

În condițiile date, echipa de start pe care Spalletti o va trimite la meciul cu Juventus ar putea arăta astfel: Ospina – Malcuit, Rrahmani, Juan Jesus, Di Lorenzo – Demme, Lobotka – Politano, Zielinski, Elmas – Mertens.

Este un prim ”11” care nu arată rău, însă problemele pentru Napoli apar abia atunci când vorbim de rezerve. Pe bancă nu vor fi decât cinci jucători de la prima echipă, portarii Meret și Marfella și jucătorii de câmp Ghoulam, Zanoli și Petagna.

Pe Napoli o așteaptă o lună ianuarie extrem de dificilă. Pe lângă derby-ul cu Juventus mai are meciuri în campionat cu Sampdoria, Bologna și Salernitana, plus duelul cu Fiorentina din optimile de finală ale Cupei Italiei.

ADVERTISEMENT