Fotbal international

Napoli îi caută înlocuitor lui Chiricheș! Fratele lui Pogba, aproape de a ajunge la vicecampioana Italiei

08.09.2018 | 21:32
Napoli ii cauta inlocuitor lui Chiriches Fratele lui Pogba aproape de a ajunge la vicecampioana Italiei
ADVERTISEMENT

Fundașul central Vlad Chiricheș s-a accidentat în partida România – Muntenegru 0-0 din prima etapă a a grupei 4, seria C a Ligii Naţiunilor, iar conducătorii echipei sale de club, SSC Napoli, au început să-i caute deja înlocuitor. Conform site-ului napolitoday.it, oficialii grupării italiene sunt îngrijorați de faptul că accidentarea căpitanului ”tricolorilor” poate fi una de durată.

Fundașul central de la Napoli a călcat greșit la o fază de atac a oaspeților și a rămas întins pe gazon, solicitând intervenția stafului medical. Vlad Chiricheș a mai stat ulterior câteva minute pe gazon, ridicându-se cu greu și acuzând probleme la genunchi. După încă trei minute, selecționerul Cosmin Contra a decis să-l înlocuiască cu Mihai Bălașa. De altfel, căpitanul naționalei României a fost deja scos din lot pentru meciul de luni cu Serbia, la fel ca și Mihai Pintilii și Eric Bicfalvi.

ADVERTISEMENT

Chiricheș ar putea lipsi între șase și opt luni, iar Napoli îi caută înlocuitor

Presa italiană a anunțat că accidentarea lui Vlad Chiricheș este una destul de serioasă, iar dacă verdictul preliminar de ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchioul stâng se va confirma, jucătorul ar putea absenta între șase și opt luni. În aceste condiții, Napoli este obligată mai aducă un fundaș central.

Nu este ușor de găsit un  înlocuitor, mai ales că perioada de transferuri s-a încheiat aproape peste tot, iar vicecampioana din sezonul trecut de Serie A nu poate aduce decât jucători liberi de contract. Astfel, pe lista napolșetanilor se află uruguayanul Diego Polenta (26 de ani, ultima dată la Nacional Montevideo), germanii Robert Huth (33 de ani, fost la Leicester City) și Philipp Wollscheid (29 de ani, fost la FC Metz), franco-guineanul Florentin Pogba (27 de ani, ultima dată la Genclerbirligi), fratele campionului mondial Paul Pogba, și franco-camerunezul Sebastien Bassong (32 de ani, fost la Norwich City).

ADVERTISEMENT
Vlad Chiricheș s-a accidentat în partida România - Muntenegru 0-0 din Ligii Naţiunilor, iar conducătorii clubului SSC Napoli au început să-i caute deja înlocuitor
Vlad Chiricheș s-a accidentat în partida România – Muntenegru 0-0 din Ligii Naţiunilor, iar conducătorii clubului SSC Napoli au început să-i caute deja înlocuitor

Ziariştii de la Corriere Dello Sport scriu că Vlad Chiricheş este aşteptat de urgenţă în Italia după accidentarea suferită în partida România – Muntenegru. Mai mult de atât, fundaşului i s-a făcut deja o programare la Villa Stuart, acolo unde lucrează cel mai bun doctor în domeniu, expertul în artroscopie, profesorul Mariani. Chiricheş va fi condus la clinică de doctorul napoletanilor, Alfonso De Nicola!

Profesorul Mariani este unul dintre cei mai apreciaţi medici din Italia, la serviciile sale apelând de-a lungul timpului jucători celebri, precum Totti, Aldair, Emerson, Amauri, Vucinic, Nesta, Miccoli, Quagliarella, Mexes sau Insigne.

ADVERTISEMENT

Chiricheș, Pintilii și Bicfalvi, out pentru meciul cu Serbia

Reprezentativa a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, vineri, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în compania Muntenegrului, în prima etapă a grupei 4, seria C a Ligii Naţiunilor. Partida s-a disputat fără spectatori, ca urmare a unei suspendări dictate pe parcursul preliminariilor Campionatului European din 2016.

Selecționerul Cosmin Contra spune că planul său tactic a fost dat peste cap de  accidentarea lui Vlad Chiricheș din prima repriză, dar și de cea a lui  Mihai Pintilii din a doua repriză. Chiricheș are o accidentare mai gravă decât Mihai Pintilii. Mâine vor fi testați amândoi. Păcat că ne-au dat peste cap aceste accidentări. Dacă nu se accidenta Mihai, îl băgam pe Țucudean. Am dominat acest meci de la un capăt la altul, dar ne-a lipsit limpezimea. Nu am avut-o și nu ne-am creat multe ocazii. Ei au jucat la egal, fragmentau mult jocul. Mergem la Belgrad să facem un rezultat bun. Vom încerca să ne recuperăm acum și să facem meciul nostru cu Serbia, a afirmat Contra la finalul întâlnirii de la Ploiești.

ADVERTISEMENT

În următorul meci, România va întâlni Serbia, luni, 10 septembrie, la Belgrad, iar Vlad Chiricheș, Mihai Pintilii și Eric Bicfalvi nu vor face deplasarea.

ADVERTISEMENT