Sport

Napoli își poate pierde gratis căpitanul! Lorenzo Insigne, curtat intens de două forțe din Premier League

Lorenzo Insigne își termină contractul cu Napoli la finalul acestui sezon și două mari cluburi din premier League stau la pândă.
13.10.2021 | 19:50
Napoli isi poate pierde gratis capitanul Lorenzo Insigne curtat intens de doua forte din Premier League
ADVERTISEMENT

Căpitanul napoletanilor ar vrea să să-și continue cariera în sudul Italiei, însă discuțiile cu patornul Aurelio de Laurentiis pentru prelungirea înțelegerii sunt departe de a fi finalizate.

Asta și pentru că se știe că omul de afaceri are ”arici la buzunare”, iar pretențiile lui Insigne au crescut după ce în vară a devenit campion european cu naționala Italiei.

ADVERTISEMENT

Două cluburi din Premier League vor să-l ”fure” pe Lorenzo Insigne de la Napoli

Presa din Italia a anunțat că negocierile dintre agentul lui Lorenzo Insigne și Aurelio de Laurentiis au început destul de prost, diferența dintre cerere și ofertă fiind foarte mare, iar Napoli ar putea să-și piardă gratis căpitanul în vară, mai ales că doi giganți din Premier League îl doresc.

Patronul napoletanilor a avut o primă rundă de negocieri cu reprezentantul internaționalului italian, Vincenzo Pisacane, însă lucrurile sunt departe de a fi finalizate. De Laurentiis a propus un contract pe cinci ani și un salariu de 4.500.000 de euro pe sezon, dar agentul lui Insigne a cerut un venit anual de șapte milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, cele două părți s-au retras pentru a digera sumele aruncate în negociere și pentru a stabili strategia pentru următoarea întâlnire, însă este clar că diferența este una uriașă. Este greu de crezut că Insigne va renunța la cererea sa, mai ales că a ajuns la 30 de ani și este clar că acesta va fi ultimul său contract important.

Starul italian îi forțează mâna lui De Laurentiis

Campionul european își dorește să rămână la Napoli un este un adevărat idol, dar încearcă oarecum să-i forțeze mâna patronului Aurelio De Laurentiis prin faptul că Liverpool și Manchester United și-au arătat interesul pentru aducerea sa în vara viitoare.

ADVERTISEMENT

Ole Gunnar Solskjaer este în căutarea unui jucător de fantezie care să-l pună mai bine în valoare pe Cristiano Ronaldo, iar una dintre opțiunile sale o reprezintă ”decarul” lui Napoli, mai ales că acesta ar veni libver de contract și astfel cheltuielile ar fi minime.

Și Liverpool stă cu ochii pe situația contractuală a lui Insigne, acesta fiind un jucător pe placul managerului Jurgen Klopp. Italienii scriu că jucătorul de creație al celor de la Napoli are și o a treia variantă pe masă, o plecare pe bani mulți în MLS.

ADVERTISEMENT

Insigne, obsesia lui Klopp

Neamțul Klopp a mai încercat să-l aducă pe Lorenzo Insigne pe Anfield Road și în urmă cu doi ani, dar oferta de 70.000.000 de euro a ”cormoranilor” a fost respinsă din start de Napoli, care a cerut dublu.

Napoli merge ceas în actuala ediție de campionat și are 7 victorii din tot atâtea etape. Insigne a jucat titular în toate aceste întâlniri și a marcat două goluri în duelurile de pe teren propriu cu Venezia și Cagliari.

Prestațiile excelente ale napoletanilor se leagă de aducerea în vară pe banca tehnică a lui Luciano Spalletti, unul dintre cei mai experimentați tehnicieni din Serie A. În runda viitoare, Napoli va primi vizita celor de la Torino, meciul urmând să aibă loc, duminică, 17 octombrie, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT