Fotbal international

Napoli pleacă de pe San Paolo pentru meciurile din Champions League! Unde vor juca Chiricheş şi colegii lui

11.09.2018 | 20:12
Napoli pleaca de pe San Paolo pentru meciurile din Champions League Unde vor juca Chiriches si colegii lui

Napoli pleacă de pe San Paolo, celebrul stadion unde a cunoscut toate marile succese, în special în anii 80 ai secolului trecut, în perioada lui Diego Maradona. Este o decizie care priveşte strict numai meciurile din grupele Champions League şi ea vine din partea patronului clubului, magnatul din industria cinematografiei, Aurelio de Laurentiis. Acesta se află de mai multă vreme în conflict cu autorităţile din Napoli în privinţa stadionului San Paolo, care nu a mai suferit nici o modernizare din 1959 încoace, adică de când a fost dat în folosinţă.

Soluţia gândită de De Laurentiis este în strânsă legătură cu faptul că patronul lui Napoli a mai cumpărat un club cunoscut din fotbalul italian, care activează la nivelul Serie B, un club de tradiţie, care păstrează amintiri frumoase pentru fotbalul românesc. Este vorba de Bari, unde şi-a început cariera externă imediat după mondialul din 1990 atacantul Florin Răducioiu şi unde a mai jucat o scurtă perioadă în anii recenţi Ionuţ Rada. La Bari naţionala României a învins cu 2-0 URSS în primul meci al turneul final al CM din 1990, dar tot aici l-am pierdut pe următorul, 1-2 cu Camerun. Stadionul din Bari a fost construit special pentru acel eveniment sbui forma unei farfurii zburătoare. Se numeşte Stadionul San Nicola.

Napoli pleacă de pe San Paolo în oraşul unde a jucat România la Mondialul din 1990

Pentru mine e un coşmar, un minus la nivel internaţional. Pentru asta, spun că e de ajuns. Nu mai caut polemică şi îmi construiesc propriul stadion. Nu se poate merge mai departe astfel. E nevoie de 2 ani. Nimeni nu poate spune ceva, dacă pui banii tăi şi ai terenurile pe care să le foloseşti. Între timp, le-am cerut celor de la UEFA autorizaţia de a disputa meciurile de Champions la Bari. Când am intrat pentru prima oară pe acea arenă, am înţeles că e un stadion extraordinar. E puţin lăsat de izbelişte, dar faţă de San Paolo, care e construit în 1959″ – a declarat De Laurentiis pentru Corriere dello Sport.

Napoli pleacă de pe San Paolo, Stadionul nu a suferit modernizări şi e vechi din 1959, lucru care nu place patronului De Laurentiis
Napoli pleacă de pe San Paolo, Stadionul nu a suferit modernizări şi e vechi din 1959

Bari se află în regiunea Puglia, aici derbyurile de foc sunt cu altă echipă unde a evoluat un fost mare internaţional român, Dan Petrescu, iar în prezent a semnat fundaşul Deian Boldor. Este vorba de Foggia. Napoli este regina provinciei Campana. E adevărat că ambele sunt în sud, însă distanţa nu este chiar mică. Motiv pentru care patronul lui Napoli este dispus să facă un mare efort financiar, pentru ca fanii echipei să nu rateze meciurile din Champions League. “Plătesc din buzunarul meu o mie de autocare, pentru a le permite napoletanilor să asiste la meciurile de pe San Nicola”.

O promisiune care ar trebui să-i liniştească pe suporterii foarte înflăcăraţi ai napoletanilor, pentru că o mie de autocare trebuie să acopere, în mod normal, necesarul de bilete pentru meciurile din Champions League. Însă Napoli nu va debuta pe teren propriu în această ediţie,  ci în infernul de la Belgrad, în faţa celei mai iubite echipe din Serbia, Crvena Zvezda. Nu va fi deloc un examen facil pentru colegii lui Vlad Chiricheş, românul urmând a reveni la antrenamente abia în 2019, după accidentarea gravă suferită în prima repriză a meciului România – Muntenegru, din Liga Naţiunilor.