Sport

Narcisa Lecușanu a disecat jocul Ungariei în vederea meciului cu România: ”N-au aproape deloc linie de 9 metri”

06.12.2019 | 09:18
Narcisa Lecusanu a disecat jocul Ungariei in vederea meciului cu Romania Nau aproape deloc linie de 9 metri
ADVERTISEMENT

Fosta jucătoare de handbal Narcisa Lecușanu a disecat jocul echipei naționale a Ungariei înaintea meciului cu România, decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia.

Narcisa Lecușanu a disecat jocul Ungariei înaintea meciului cu România: ”Piesa cheie pe faza de atac e Aniko Kovacsics”

”Ungaria face o apărare foarte dură, agresivă, joacă la limită şi dincolo de regulament. N-au aproape deloc linie de 9 metri, nu ştiu dacă aruncă de acolo 6-7 mingi într-un meci întreg. Aici cred că aici trebuie să marşăm”, a declarat Narcisa Lecușanu înaintea meciului România – Ungaria.

ADVERTISEMENT

”Piesa cheie pe atac e Kovacsics. Aproape că nu o scoate niciodată din teren, ea coordonează, joacă doar în centru, ştie jocul, e o jucătoare de care trebuie să avem mare grijă. Dacă o blocăm, dacă o stresăm, cred că îi creăm Ungariei un mare disconfort”, a mai spus Lecușanu pentru gsp.ro.

”Au un joc bun cu pivotul”

”În meciul cu Senegal extremele au ratat cam mult, dar cu Spania au jucat foarte bine. Altceva m-a mirat la extremele lor: aleargă enorm, foarte, foarte mult, nu ştiu de unde au atâta energie! Am văzut un joc bun pe care l-au făcut cu pivotul, iar poarta le-a ţinut bine”, a mai afirmat ea.

ADVERTISEMENT

”Pe Tomori a băgat-o inter dreapta cu Senegal, chiar dacă ea e dreptace, dar inter stânga e Hafra şi trebuie să-i facă loc. S-ar putea ca Tomori să apară în această poziţie, în dreapta, şi împotriva noastră, deşi le va diminua din cursivitatea succesivelor”, a menționat Narcisa Lecușanu.

”Ungaria e o echipă bătăioasă”

”Inter dreapta mai e şi Anna Kovacs, a băgat-o şi pe ea, e stângace, ştie jocul, dă drumul repede la pas, nu e rea. Le va curge mai repede jocul spre extremă dacă va juca ea. Dă şi la poartă, chiar dacă e mică de înălţime”, a precizat fosta handbalistă.

ADVERTISEMENT

”Ungaria e o echipă bătăioasă, dar după ce am văzut meciul România – Muntenegru cred că avem o şansă mare să o batem, mai ales că o avem pe Neagu. Mă bucur că este în formă şi îi merge bine. Când jocul ei merge şi îi intră aruncările, orice apărare începe să cedeze”, a încheiat ea.

Ungaria ne-a pus mai mereu probleme

Deși a fost învinsă dramatic de Muntenegru, România păstrează şanse pentru calificarea în grupele principale. Selecţionata lui Tomas Ryde a strâns patru puncte și va juca meciul decisiv cu Ungaria, vineri, de la ora 12:00.

ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă o analiză a naţionalei pregătite de Kim Rasmussen, cel mai bun antrenor din istoria lui CSM Bucureşti. Unguroaicele ne-au pus mai mereu probleme în ultimii zece ani, fiind una dintre selecţionatele care au un palmares pozitiv în confruntările cu handbalistele din ţara noastră.

ADVERTISEMENT