News

NASA a anunţat că un asteroid se îndreaptă către Pământ. Are 0,41 șanse să lovească planeta

24.08.2020 | 13:04
NASA a anuntat ca un asteroid se indreapta catre Pamant Are 041 sanse sa loveasca planeta
ADVERTISEMENT

NASA a anunţat că un asteroid se îndreaptă către Pământ chiar înainte de ziua alegerilor din Statele Unite. Acesta are şanse de 0,41 % să lovească planeta.

Corpul ceresc, cunoscut ca 2018VP1 ar urma să treacă pe lângă Pământ pe 2 noiembre, dată la care sunt programate și alegerile prezidenţiale din SUA, potrivit Laboratorul de Propulsie Jet (JPL) al NASA.

ADVERTISEMENT

Agenţia spaţială a spus că există trei ciocniri potenţiale dar, “bazându-ne pe 21 de observaţii de-a lungul a 12.968 de zile”, nu crede că este posibil un impact direct.

Un asteroid, la un pas să lovească Pământul

2018VP1, care a fost iniţial identificat la Observatorul Palomar din California, în 2018, nu este considerat “un obiect potenţial periculos” din cauza mărimii sale mici – cu un diametru de 0,002 kilometri, potrivit NASA.

ADVERTISEMENT

Obiectele posibil periculoase – de obicei asteroizi sau comete – sunt cele care au o orbită care le apropie de Pământ şi sunt suficient de mari ca să provoace pagube semnificative dacă lovesc planeta.

Săptămâna trecută, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ, pe deasupra Oceanului Indian.

ADVERTISEMENT

“Este cu adevărat interesant  să vezi un mic asteroid apropiindu-se, pentru că putem observa că gravitația Pământului își îndoaie dramatic traiectoria”, a declarat Paul Chodas, directorul CNEOS, despre descoperire.

„Calculele noastre arată că acest asteroid a fost transformat cu 45 de grade cam așa cum s-a învârtit de planeta noastră.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că l-am detectat, că nu reprezintă un pericol pentru nimeni. Și pentru cei pasionați, în mod evident, urmărirea acestuia”, a continuat Chodas

 

ADVERTISEMENT
Tags: