Life

NASA a surprins o imagine cu soarele “zâmbind”. Explicația fenomenului și ce ar putea provoca pe Pământ

NASA a surprins săptămâna aceasta o imagine cu soarele “zâmbind”. Ce ar putea provoca pe Pământ acest fenomen, potrivit experților?
29.10.2022 | 16:55
NASA a surprins o imagine cu soarele zambind Explicatia fenomenului si ce ar putea provoca pe Pamant
NASA, imagine cu soarele “zâmbind”. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Un satelit NASA a surprins o imagine inedită cu soarele “zâmbind”, iar internauții s-au amuzat în mediul online. Agenția spațială din SUA a explicat de ce s-a petrecut acest fenomen.

O imagine cu soarele “zâmbind”, surprinsă de NASA

Săptămâna aceasta, o imagine a ceea ce pare a fi un model de față fericită pe soare a fost capturată de un satelit NASA. Agenția spațială americană a spus că soarele a fost văzut “zâmbind”.

ADVERTISEMENT

Imaginea a fost publicată pe Twitter miercuri, iar NASA a oferit o explicație pentru acest fenomen interesant.

“Astăzi, Solar Dynamics Observatory al Nasa a surprins soarele ‘zâmbind’.

Văzute în lumină ultravioletă, aceste pete întunecate de pe soare sunt cunoscute sub numele de găuri coronale și sunt regiuni în care vântul solar rapid se revarsă în spațiu.”, se arată în descrierea imaginii postate pe pagina agenției spațiale din SUA.

ADVERTISEMENT

Fotografia postată de NASA a stârnit numeroase reacții în mediul online. Mii de utilizatori s-au amuzat pe seama modului în care a fost fotografiat soarele.

Internauții cu comparat soarele cu un dovleac sculptat de Halloween, dar și cu un leu. Imaginea a fost comparată și cu soarele prezentat în emisiunea pentru copii Teletubbies.

ADVERTISEMENT

Un alt utilizator a spus despre soare că seamănă cu o marcă de biscuiți cu ciocolată cu fețe zâmbitoare.

Solar Dynamics Observatory al Nasa este o misiune a agenției ce are ca scop cercetarea modului în care se creează activitatea solară și conduce vremea spațială, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Nava spațială a observatorului a fost lansată pentru prima dată în februarie 2010 și măsoară interiorul, atmosfera, câmpul magnetic și producția de energie a soarelui.

Fenomenul care s-ar putea petrece pe Pământ

Deși aspectul soarelui este unul “prietenos”, experții avertizează că găurile coronale ar putea să însemne o furtună solară care ar putea lovi planeta noastră sâmbătă.

“Veselul (soare – n.r.) aruncă un flux triplu de vânt solar spre Pământ.”, a declarat Spaceweather.com.

Furtunile solare reprezintă o varietate de erupții de masă și energie de la suprafața solară. Acestea, la rândul lor, deformează câmpul magnetic al Pământului.

Aceste furtuni sporesc vizibilitatea luminilor polare (Aurore), în emisferele nordică și sudică.

ADVERTISEMENT
Tags: