Life

NASA, anunț despre două planete mai mari decât Terra. Din ce sunt compuse, de fapt

NASA, veste majoră legat de două corpuri cerești mai mari decât Pământul. Care este de fapt, substanța care le formează.
19.12.2022 | 08:50
NASA anunt despre doua planete mai mari decat Terra Din ce sunt compuse de fapt
NASA, veste majoră legat de două corpuri cerești mai mari decât Pământul. Substanța care le formează. Sursa foto: nasa.gov
ADVERTISEMENT

Agenția spațială din Statele Unite ale Americii a făcut un anunț important despre două planete mai mari decât Terra. Din ce sunt compuse, de fapt. Oamenii de știință au descoperit abia acum adevărul despre corpurile cerești.

NASA, veste majoră legat de două corpuri cerești mai mari decât Pământul. Substanța care le formează

NASA, prin intermediul cercetătorilor săi, a descoperit că există trei exoplanete în cadrul sistemului planetar îndepărtat sistemului Kepler-138. După mai multe studii au aflat că două dintre acestea orbitează în jurul unei stele pitice roșii, care este cel mai mic și mai rece tip de stea.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în cadrul unui studiu publicat în revista Nature Astronomy, o echipă de cercetători condusă de Caroline Piaulet, doctorandă la Institutul de Cercetare a Exoplanetelor din cadrul Universității din Montreal, a folosit telescoapele spațiale Hubble și Spitzer ale NASA.

În felul acesta s-a văzut mai clar sistemul planetar îndepărtat Kepler-138 și s-a aflat că două dintre planetele mai mari decât Terra sunt cel mai probabil alcătuite din apă. Planetele apoase se află la 218 ani-lumină distanță, în constelația Lyra.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cercetătorii de la NASA spun că sunt „diferite de orice altă planetă găsită în sistemul nostru solar.

„Anterior am crezut că planetele care erau puțin mai mari decât Pământul erau niște bile mari de metal și rocă, ca niște versiuni la scară redusă ale Pământului, și de aceea le-am numit super-Pământuri.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, am demonstrat acum că aceste două planete, Kepler-138c și d, sunt destul de diferite din punct de vedere al naturii. 

O mare parte din întregul lor volum este probabil compus din apă”, a declarat Björn Benneke, coautor al studiului și profesor de astrofizică la Universitatea din Montreal, notează CNN.

ADVERTISEMENT

NASA, descoperire uriașă despre două planete

În aceeași notă, cei de la NASA au stabilit că apa este candidatul cel mai probabil pentru un material care este mai ușor decât rocile, dar mai greu decât hidrogenul sau heliul.

De asemenea, au găsit dovezi pentru o a patra planetă care nu a fost descrisă până în momentul de față. În plus, temperaturile ridicate de pe aceste planete arată că ar putea fi învăluite într-o atmosferă de aburi.

ADVERTISEMENT
Tags: