NASA, anunţul care îngrozeşte planeta. Explozia va fi de 200 de ori mai puternică decît la Hiroshima

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
04/08/2016, 18:54
NASA, anunţul care îngrozeşte planeta. Explozia va fi de 200 de ori mai puternică decît la Hiroshima

NASA are în vedere lansarea unei sonde spaţiale pentru a studia un asteroid care în viitor ar putea să ajungă să se ciocnească cu planeta noastră, cu efecte devastatoare, conform unui material publicat de news.com.au.

Asteroidul Bennu intersectează orbita Pământului la fiecare 6 ani, iar oamenii de ştiinţă au constat că trece din ce în ce mai aproape de planeta noastră. Astfel, în 2135, Bennu va trece printre Pământ şi Lună, la “o aruncătură de băţ” în termeni astronomici de planeta noastră, anunţă şi publicaţia Sunday Times, citată de agepres.ro.

Bennu are diametrul de aproximativ 487 de metri şi se deplasează pe o orbită în jurul Soarelui cu viteza medie de 101.000 km/h. Riscul unui impact cu Pământul este mic, dar totuşi nu poate fi ignorat.

Dacă un astfel de eveniment s-ar produce, el ar fi echivalent cu detonarea a 3 miliarde de tone de explozibili, o explozie de 200 de ori mai puternică decât cea a bombei atomice de la Hiroshima.

În aceste condiţii, NASA vizează lansarea sondei Osiris-Rex spre asteroidul Bennu în luna septembrie. În primul an după lansare sonda va orbita în jurul Soarelui până va acumula suficientă viteză pentru a fi proiectată înapoi spre Pământ, de unde, printr-un efect de praştie şi cu viteza sporită încă o dată, va porni spre întâlnirea cu asteroidul Bennu, care, conform calculelor, ar urma să aibă loc în august 2018.

Sursă: www.a1.ro

Ştirea MOMENTULUI

Dan Nistor la FCSB? Gigi Becali, super ofertă pentru Dinamo. Prima reacţie a jucătorului

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×