Hotnews

NASA pregăteşte o farfurie zburătoare pentru Marte

In cadrul misiunii, NASA a testat o noua tehnologie “Supersonic Inflatable Aerodynamic Decelerator”, in fapt o parasuta uriasa menita sa reduca viteza modulului la asolizarea pe Marte si sa duca,...
Autor: Mirela Apostol | 10.08.2014 | 08:56
NASA pregăteşte o farfurie zburătoare pentru Marte

In cadrul misiunii, NASA a testat o noua tehnologie “Supersonic Inflatable Aerodynamic Decelerator”, in fapt o parasuta uriasa menita sa reduca viteza modulului la asolizarea pe Marte si sa duca, astfel, la o economie masiva de carburant.

Testele s-au desfasurat in iunie, deasupra unei baze a Marinei americane dinKauai(Hawaii), insa imaginile abia acum au fost date publicitatii.

NASA vrea sa mai realizeze alte doua teste cu aceasta parasuta, in conditiile in care primul a esuat. Expertii NASA sunt optimisti in privinta reusitei.

«Cu aceasta tehnologie, rescriem, practic, cartile despre folosirea parasutelor si, foarte important, am reusit sa facem progrese importante”, a declarat Ian Clark de la NASA Jet Propulsion Laboratory, citat de GadgetReport.ro

Cu un diametru de 33,5 metri, parasuta este de doua ori mai mare decat cea care a transportat roverul Curiosity, in greutate de o tona, in atmosfera martiana, in anul 2011.

În prezent NASA încă se bazează pe un sistem de aterizare/asolizare dezvoltat în urmă cu mai bine de 40 de ani pentru asolizarea sondei Viking pe Marte.

Sursa: REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!