News

Născută în închisoare, acum studentă la Harvard. Povestea fetei care a depășit sărăcia și problemele din familie

Sky Castner s-a născut în închisoare în urmă cu 18 ani, însă de la toamnă va deveni studentă în drept la prestigioasă universitate Harvard.
27.05.2023 | 12:53
Nascuta in inchisoare acum studenta la Harvard Povestea fetei care a depasit saracia si problemele din familie
Sky Castner a devenit studentă la Harvard/ Sursă foto: observatornews.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu 18 ani o deținută din penitenciarul din Galveston, statul american Texas, năștea o fetiță care acum se pregătește să urmeze cursurile universității Harvard. Imediat după nașterea în închisoare, Sky Castner a fost crescută de tată său, care suferea de o tulburare bipolară, scrie observatornews.ro.

După o copilărie și o adolescență petrecută în sărăcie, cu un tată suferind, nevoit să o crească singur, tânăra a reușit să depășească aceste obstacole și să fie primită ca studentă la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din Statele Unite, Harvard Law School.

ADVERTISEMENT

M-am născut în închisoare”, spune Sky Castner la începutul scrisorii prin care a cerut admiterea la Harvard. În pofida acestor circumstanțe dificile, Castner va absolvi liceul Conroe cu premiul al treilea, iar din toamnă va începe studiile de drept.

Susținută de comunitatea locală

O parte din merit îi aparține și Monei Hamby, pe care Sky Castner a cunoscut-o prin intermediul unui program de mentorat încă din școala generală. Personalul bibliotecii au observat că Sky era o cititoare avidă și au înscris-o în acest program.

ADVERTISEMENT

După ce a cunoscut-o pe fată, Mona Hamby și-a dat seama că trebuie să se implice mai mult în viața acesteia decât în cadrul fixat de programul de mentorat. „Știam că nu pot să mă duc să mănânc prânzul cu acest copil o dată pe săptămână, ea avea nevoie de mai mult”, a relatat Hamby.

Cu sprijinul acesteia, performanțele școlare ale lui Sky Castner au fost suficient de impresionante astfel încât Harvard nu doar să o primească printre studenții săi, ci și să-i acorde o bursă suficientă pentru a se întreține pe durata studiilor.

ADVERTISEMENT

Fata și-a propus să meargă la Harvard din școala generală, în ciuda faptului că s-a născut în sărăcie. A primit o bursă completă pentru a studia la Harvard în 2023”, a scris Mona Hamby când a postat o fotografie alături de Sky.

La capătul acestor ani de prietenie, cele două au mers chiar împreună să viziteze campusul universității din Ivy League.  „După acea excursie, am văzut că dragostea ei pentru școală se intensifică”, a comentat Mona Humby.

ADVERTISEMENT

Sky Castner a vorbit cu mama ei naturală o singură dată, pe când avea 14 ani. Tatăl ei suferind a fost nevoit să o crească singur, însă a beneficiat de ajutorul venit nu doar de la Mona Humby, ci și de la comunitatea locală în ansamblul ei.

ADVERTISEMENT