Sport

Nasser Al-Khelaifi, probleme cu legea înaintea meciului Real – PSG. Parchetul din Elveția a cerut 2 ani și 4 luni de închisoare pentru patronul francezilor

Nasser Al-Khelaifi are din nou de-a face cu legea și asta chiar în săptămâna în care se joace returul partidei Real Madrid - PSG, din Champions League.
08.03.2022 | 20:00
Nasser AlKhelaifi probleme cu legea inaintea meciului Real  PSG Parchetul din Elvetia a cerut 2 ani si 4 luni de inchisoare pentru patronul francezilor
Nasser Al-Khelaifi are din nou de-a face cu legea și asta chiar în săptămâna în care se joace returul partidei Real Madrid - PSG, din Champions League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-03-2022
18:33

Parchetul din Elveția cere o pedeapsă de 28 de luni de închisoare pentru Nasser Al-Khelaifi

Președintele clubului PSG, Nasser Al-Khelaifi, și Jerome Valcke, fost număr 2 la FIFA în epoca lui Sepp Blatter, sunt implicați într-un dosar de trafic de influență în drepturile de televizare între forul mondial și rețeaua beIN pe care o conduce Al-Khelaifi.

Eu au fost audiați în Elveția, la Bellinzona, iar Parchetul din această țară a anunțat, marți, 8 martie, care sunt pedepsele pe care le cere pentru cei doi. În ceea ce îl privește pe Nasser Al-Khelaifi, Parchetul a propus o pedeapsă de 28 de luni de închisoare.

Pentru fostul președinte executiv al FIFA, Parchetul a cerut 35 de luni de închisoare. Instituția nu a precizat dacă respectivele pedepse să fie însoțite sau nu de o amânare parțială.

Președintele lui PSG este judecat pentru „instigare agravată la management neloial”, iar Valcke de „gestiune incorectă agravată repetată”, conform lequipe.fr. În dosar mai este un inculpat, hrecul Konstantinos Nteris, pentru care s-au cerut 30 de luni de închisoare.

Dată fiind complexitatea cauzei, hotărârea va fi deliberată și ar trebui să fie pronunțată în câteva săptămâni.

Parizienii merg pe Santiago Bernabeu cu avantajul victoriei la limită, scor 1-0, obținută pe Parc des Princes, cu un gol reușit de Kylian Mbappe în finalul întâlnirii.

Înaintea returului Real Madrid – PSG, Nasser Al-Khelaifi are probleme cu legea

Deși toți ochii sunt ațintiți către capitala Spaniei, acolo unde se va juca returul întâlnirii Real Madrid – PSG, din optimile de finală ale Champions League, președintele clubului francez, Nasser Al-Khelaifi, trebuie să răspundă în fața legii într-un caz în care este acuzat de trafic de influență.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului spaniol As, qatarezul și Jerome Valcke, fost număr 2 la FIFA în epoca lui Sepp Blatter, vor fi audiați luni, în Elveția, într-un dosar de trafic de influență în drepturile de televizare între forul mondial și rețeaua beIN pe care o conduce Al-Khelaifi.

Procesul urmează să aibă loc la Camera de Apel a Tribunalului Penal Federal din Bellinzona și este programat să se încheie joi, 10 martie.

ADVERTISEMENT

Al-Khelaifi și Valcke, achitați de două ori în acest caz

Totul a început în 2013, pe când trustul beIN Media negocia cu FIFA contractul pentru obținerea drepturilor de televizare a Cupelor Mondiale din 2026 și 2030 în țările din nordul Africii și în cele din Orientul Mijlociu. Vicepreședinte FIFA la acel moment, Jerome Valcke ar fi apelat la ajutorul lui Al-Khelaifi pentru a-și achiziționa o vilă în regiunea italiană Sardinia.

Conform procurorilor de caz, Valcke ar fi întors favorul promițându-i șeicului că va face ”tot ce îi stă în putere” pentru ca beIN să pună mâna pe drepturile de televizare dorite. De asemenea, procurorii îl acuză pe șeful lui PSG că a presat angajații FIFA să lucreze împotriva intereselor forului.

ADVERTISEMENT

Procuratura a cerut doi ani și patru de luni de închisoare în primă instanță împotriva lui Nasser Al-Khelaifi și trei ani împotriva lui Jerome Valcke, dar aceștia au fost achitați de două ori până acum.

Deocamdată nu s-a putut demonstra că înțelegerea semnată de FIFA cu beIN în valoare de 480 de milioane de dolari pentru două Cupe Mondiale, cu 60% mai mult decât pentru edițiile din 2018 și 2022, ar fi fost favorizată de o înțelegere între Al-Khelaifi și Valcke.

ADVERTISEMENT
Tags: