Fotbal intern

Nasser Chamed, fostul copil de mingi de la Lyon care a adus loviturile libere ”marca Juninho Pernambucano” în România. Le-a învățat direct de la idolul lui! EXCLUSIV

21.12.2019 | 12:24
Nasser Chamed fostul copil de mingi de la Lyon care a adus loviturile libere marca Juninho Pernambucano in Romania Lea invatat direct de la idolul lui EXCLUSIV
Nasser Chamed, fanul numărul 1 al Lyon-ului care a adus loviturile libere ”marca Juninho Pernambucano” în România. Le-a învățat direct de la idolul lui
ADVERTISEMENT

În startul sezonului 2017-2018 al campionatului intern, în lotul celor de la Gaz Metan Mediaș apărea un jucător din Insulele Comore despre care puțini credeau că va confirma în fotbalul românesc. Îl cheamă Nasser Chamed, are 26 de ani, iar în prezent contribuie din plin la încercarea Mediașului de a obține o istorică prezență în play-off

Nasser Chamed, fanul numărul 1 al Lyon-ului care a adus loviturile libere ”marca Juninho Pernambucano” în România. Le-a învățat direct de la idolul lui

În cele 22 de etape scurse din sezonul regulat din Casa Pariurilor Liga 1, Nasser Chamed a bifat 21 de prezențe în echipa lui Edi Iordănescu, dintre care 10 au fost din postura de titular.

ADVERTISEMENT

Chamed a marcat doar patru goluri pentru Gaz Metan Mediaș, însă reușitele sale au contribuit la puncte importante intrate în contul ”gaziștilor”. A înscris cu Hermannstadt (2-0), în victoria spectaculoasă cu Poli Iași (3-2), în remiza cu Sepsi și în succesul din ultimul meci al anului 2019 cu Viitorul (1-0).

Contra trupei lui Gică Hagi, Nasser Chamed a înscris dintr-o lovitură liberă executată într-un stil propriu, asemănător celui al lui Juninho Pernambucano, legenda lui Olympique Lyon.

ADVERTISEMENT

Chamed, cel mai mare fan al lui Lyon, echipa unde a jucat în primii ani ai carierei

Primii pași în fotbal făcuți de Nasser Chamed se leagă de Lyon. Într-un interviu pentru Libertatea din 2018, jucătorul din Insulele Comore povestea că primii ani din fotbal au fost la copiii echipei franceze.

La vârsta de 12 ani am jucat la Lyon, după care am plecat la un alt club în regiune pentru patru ani. OL şi-a dorit să mă întorc, dar am ales să merg la Châteauroux.

ADVERTISEMENT

Mi-am petrecut șase ani acolo. La 18 ani, am trecut în liga a 2-a, la Nîmes. Şi, uite-mă, astăzi sunt la Mediaș!”, spunea mijlocașul.

Chamed nu ratează niciun meci al celor de la Lyon, echipă pe care o susține cu patimă. Deși nu a jucat la fosta campioană din Ligue 1, Chamed era la Lyon în perioada în care Juninho Pernambucano scria istorie.

ADVERTISEMENT

Într-o fotografie din urmă cu mai mulți ani, Chamed apare alături de Juninho Pernambucano, înaintea unui meci. Pe atunci, actualul jucător de la Mediaș era copil de mingi și visa să-i calce pe urme brazilianului.

Chamed, execuțiii precum Juninho Pernambucano în România

Nasser Chamed are un stil aparte de a executa loviturile libere. Nu de puține ori, acesta a reușit și goluri superbe pentru Gaz Metan Mediaș. Reușita cu Viitorul nu este una singulară.

Tot în acest sezon, contra celor de la Poli Iași, Nasser Chamed a marcat un gol superb, care seamănă cu execuțiile de excepție ale idolului său, Juninho Pernambucano.

”Provine de la Lyon, a crescut alături de Juninho și este cel mai bun executant de lovituri libere din Liga 1 a României”, a scris un fan al lui Chamed pe Twitter, adăugând și câteva dintre golurile acestuia din liga internă.

Nasser Chamed execută fazele fixe la Gaz Metan în stilul idolului său, Juninho
Nasser Chamed execută fazele fixe la Gaz Metan în stilul idolului său, Juninho

Evoluțiile de la Gaz Metan îi aduc convocări și la națională

Chamed este om de bază la naționala Insulelor Comore. ”Sunt mereu încântat să fac parte din echipa națională. Este foarte important pentru mine să joc pentru ţara mea. Fotbalul evoluează în Comore, iar acest lucru este îmbucurător pentru selecționata noastră.” a mai spus Chamed pentru sursa citată.

  • 400.000 de euro este cota lui Chamed pe Transfermarkt
  • 21 de meciuri, 4 goluri și o pasă de gol are Chamed la Gaz Metan în sezonul 2019-2020
ADVERTISEMENT