Simona Halep

Năstase, despre finala de la Melbourne! ”Va fi una memorabilă”

Simona Halep şi Caroline Wozniacki, primele două jucătoare ale lumii, se vor întâlni în finala de la Australian Open, niciuna dintre ele neavând în palmares vreun titlu de Grand Slam.
26.01.2018 | 08:30
Nastase despre finala de la Melbourne Va fi una memorabila

Halep a ajuns în ultimul act de la melbourne după un meci memorabil cu Angelique Kerber în semifinale, scor 6-3, 4-6, 9-7, iar fostul mare tenismen Ilie Năstase consideră că finala cu Wozniacki va fi una memorabilă.

”A fost meciul carierei Simonei, mai ales că adversara ei nu a fost precum Osaka sau Davis. Nu uitaţi că Angelique Kerber a fost şi număr unu mondial, are Grand Slam-uri câştigate. De aceea şi jocul a fost cu totul altfel şi foarte strâns. Şi, totuşi, după cum a început meciul, nu mă gândeam la unul maraton”, a spus Năstase la un post de televiziune

Năstase: ”Simonei i-a trecut glonţul pe la ureche”

”Simona a avut 5-0 în primul set, apoi a condus cu 3-1 în setul al doilea şi şansa de a face 4-1 pe serviciul ei, dar a ratat oportunităţile şi meciul s-a complicat. La 5-0 am sesizat că Simona n-a mai fost agresivă şi i-a dat astfel şansa lui Kerber de a reveni şi a face 5-3, după care nemţoaica putea face chiar 5-4. Deci, meciul putea fi terminat în două seturi”, a menţionat fostul tenismen.

Ilie Năstase consideră că Simonei Halep ”i-a trecut glonţul pe la ureche”: ”După un astfel de meci, cum a fost şi cel cu Davis, te încarci şi îţi dă foarte mare încredere. Adică ţi-a trecut glonţul pe la ureche, dar mai bine că n-a intrat. Fiecare meci e diferit, aşa că nu ne putem face planuri înaintea unei finale de Grand Slam. Sigur, fetele se cunosc foarte bine, antrenorii ştiu ce pot fetele”.

”Revenind la meciul cu Kerber, aceasta era puţin incomodă pentru Simona, fiind stângace, s-a văzut că a câştigat mereu pe reverul Simonei şi nu prin aşi. Acum, finala cu Wozniacki va fi una memorabilă, Simona are o zi de refacere, ştie ce trebuie să facă pentru a se recupera, dar după un astfel de meci tu ai încrederea cea mai mare, nu adversarul”, a afirmat Năstase.

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un Grand Slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21.

Finala turneului Australian Open, dintre Simona Halep şi daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va avea loc, sâmbătă, de la ora 10:30, pe Rod Laver Arena din Melbourne Park.