Sporturi

INTERVIU / Simona Halep, OUT! Ce se ascunde în spatele ELIMINĂRILOR timpurii!

Simona Halep a fost învinsă surprinzător în turul doi al turneului de la New Haven de Magdalena Ribarikova în 3 seturi, 2-6, 6-4, 3-6, la capătul a două ore de joc. Pentru Halep urmează...
21.08.2014 | 00:23
INTERVIU  Simona Halep OUT Ce se ascunde in spatele ELIMINARILOR timpurii
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost învinsă surprinzător în turul doi al turneului de la New Haven de Magdalena Ribarikova în 3 seturi, 2-6, 6-4, 3-6, la capătul a două ore de joc. Pentru Halep urmează ultimul turneu de Mare Şlem, US Open, turneu care va începe luni şi în care Simona este cap de serie numărul 2. 

După turneul de la Cincinnati, Simona Halep a declarat în presa de peste Ocean că înainte de turneele americane s-a sfătuit şi cu Ilie Năstase, care i-a spus să joace fără presiune. Contactat de FANATIK.RO, primul număr 1 din istoria ATP, Ilie Năstase a declarat că nu îi poate da el sfaturi Simonei: “E adevărat că am vorbit cu Simona, dar eu nu îmi permit să îi dau sfaturi. Am discutat despre anumite lucruri, i-am urat baftă şi sînt sigur că ea şi antrenorul ştiu ce au de făcut”, a declarat Năstase.

ADVERTISEMENT

Simona Halep şi-a făcut un obicei din a juca la o intensitate puţin mai mică un turneu, care îl succede pe unul în care a ajuns în fazele superioare. La fel a fost şi acum, cînd Simona a ajuns în sferturi la Cincinnati, fiind eliminată la mare luptă de Maria Şarapova şi la doar cîteva zile a pierdut primul meci de la New Haven.

“E normal să nu joace la fel în turneele mici”

Ilie Năstase a declarat că probabil şi-a pus amprenta şi accidentarea de la Wimbledon, dar şi o anumită strategie pentru US Open: “E greu de spus. A fost şi accidentarea de la Wimbledon. Trebuia să reintre în formă, e normal să nu joace la aceeaşi intensitate toate turneele. Şi acum urmează US Open”, a declarat Năstase pentrua FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va juca la US Open din postura numărului doi mondial şi Ilie Năstase spune că de data aceasta va fi ceva diferit pentru ea: “Simona este cap de serie numărul doi. Totul se schimbă, adversarele vor să o bată, dar sperăm să facă un turneu bun. Simona trebuie să atingă acum cea mai bună formă, probabil că ea şi antrenorul s-au ocupat de acest lucru, sperăm să prindă şi un tablou mai accesibil şi cu puţin noroc poate ajunge departe”, a declarat fostul lider mondial.

În turneul de la Cincinnati, Simona Halep a pierdut în faţa Mariei Şarapova în sferturile de finală ale competiţiei, fiind la a 3-a înfrîngere în faţa rusoaicei în acest an, precedentele două insuccese consemnîndu-se în finalele de la Madrid şi de la Roland Garros: “Pe Şarapova a fost aproape să o bată şi la Roland Garros, şi la Cincinnati, dar aşa a fost să fie”, a declarat Ilie Năstase, care crede că Simona Halep poate să ajungă departe la US Open.

ADVERTISEMENT

Ultimul turneu de Mare Şlem al anului începe luni, 25 august la New York. Simona Halep este cap de serie numărul doi, după liderul mondial, Serena Williams.

Tags: