ADVERTISEMENT
News

Naștere cu peripeții în Suceava. Copilul a venit pe lume în ambulanță, cu ajutorul pompierilor militari

Autor: Bogdan Solomon | 05.04.2021 | 10:52
Naștere cu peripeții în Suceava. Copilul a venit pe lume în ambulanță, cu ajutorul pompierilor militari
Micuțul a venit pe lume în ambulanță, cu ajutorul paramedicilor. Sursa foto: Colaj Fanatik/ ISU Suceava

Trei pompieri din cadrul echipajului SMURD au fost solicitați să intervină, sâmbătă seara, în jurul orei 19:30, în sprijinul unei femei însărcinate din localitatea suceveană Siliștea. Mamă a opt copii, aceasta îl aștepta pe cel de-al nouălea și a decis să apeleze numărul unic de urgență 112 în momentul în care durerile au devenit insuportabile.

ADVERTISEMENT

Bebelușul a venit, însă, pe lume chiar în ambulanța ce se îndrepta spre Maternitatea Fălticeni. Echipați corespunzător, paramedicii au reușit, din fericire, să asiste pacienta în timpul nașterii.

Îi transmitem sănătate multă mamei, pruncului și le dorim să se întoarcă cât mai repede acasă, unde tatăl și cei 8 frați ai micuțului, îi așteaptă!”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

O suceveancă a adus pe lume cel de-al nouălea copil în ambulanță

Miracolul numit Viață! Paramedici cu state vechi, plutonierii adjutanți Constantin Spînu și Niculiță Aioanei, împreună cu plutonierul major Iulian Ochiană, au avut parte de multe misiuni de salvare în cariera lor de pompieri militari.

ADVERTISEMENT

Tot de multe ori, s-a întâmplat să fie puși în postura în care să se lupte pentru pulsul unor persoane fără funcții vitale și să se bucure de viețile „câștigate”. Însă, ziua de ieri, le va rămâne pentru totdeauna în amintire, ca ziua în care au asistat la nașterea unei noi vieți.

Cei trei au moșit pentru prima oară un bebeluș… Ce poate fi mai frumos, decât să auzi primul gângurit al unui copil? Pompierii militari, membri ai echipajului SMURD de la Punctul de Lucru Dolhasca, au fost solicitați sâmbătă, în jurul orei 19:30, să intervină în localitatea Siliștea pentru transportul la spital al unei femei gravide, care prezenta contracții.

Pacienta, în vârstă de 42 de ani, mamă a 8 copii, îl aștepta pe al nouălea… A avut dureri suportabile de dimineață și nu a intrat în panică, însă, pe seară, acestea au crescut în intensitate și a decis să sune la 112.

ADVERTISEMENT

Ambulanța SMURD a pornit spre Maternitatea Fălticeni, și tot drumul, destul de lung, băieții au încurajat-o pe femeie – ”Mai avem puțin, imediat ajungem!”, în speranța că vor ajunge la timp…

Însă, cu doi kilometri înainte de destinație, bebelușul n-a mai avut răbdare. Paramedicii, echipați corespunzător și cu kitul (setul) de nașteri deja pregătit, au asistat femeia și s-au bucurat când micuțul (căci băiețel era, iar mama a aflat aceasta odată cu pompierii) a început să plângă și să se miște energic, semn de sănătate”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

ADVERTISEMENT

Ulterior,  bebelușul – un băiețel perfect sănătos de 3,180 kilograme – și fericita mămică au fost preluați de medicul de gardă al Maternității Fălticeni. De îndată ce i-a monitorizat cu atenție și s-a asigurat că totul este în regulă, acesta a ținut să transmită felicitări paramedicilor aflați încă „sub imperiul emoțiilor”, pentru „calitatea și reușita intervenției”.

Fie că o salvezi, fie că asiști la prima respirație, Viața este o taină, iar pentru salvatori aceste misiuni reprezintă o binecuvântare și o motivație pentru a merge mai departe. Mai ales că, în carieră, au parte și de multe „pierderi”…

ADVERTISEMENT

În spatele misiunilor lor sunt mii de rugăciuni ale celor de acasă, care așteaptă o veste izbăvitoare. E o responsabilitate enormă, care nu are cum să nu îi mobilizeze și să scoată ce e mai bun din ei și din experiența lor.

Îi transmitem sănătate multă mamei, pruncului și le dorim să se întoarcă cât mai repede acasă, unde tatăl și cei 8 frați ai micuțului, îi așteaptă! Chiar dacă este o cifră care poate părea mare, în rândul membrilor familiei, sistemul de valori este diferit de la caz la caz… Iar în situația la care facem referire, suntem siguri că vorbim de o familie bogată și frumoasă”, au adăugat reprezentanții ISU Suceava.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!