Sport

Nașul Adrian Mutu i-a pus gând rău finului Laurențiu Reghecampf. ”Briliantul”, un antrenor mai defensiv

Antrenorii celor două formații din Craiova, Adrian Mutu și Laurențiu Reghecampf, sunt foarte buni prieteni și sunt legați și de o relație de familie.
03.10.2021 | 05:15
Nasul Adrian Mutu ia pus gand rau finului Laurentiu Reghecampf Briliantul un antrenor mai defensiv
Antrenorii celor două formații din Craiova, Adrian Mutu și Laurențiu Reghecampf, sunt foarte buni prieteni și sunt legați și de o relație de familie. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Briliantul” a fost nașul de botez al băiatului lui Reghe cu Anamaria Prodan și au rămas apropiați chiar dacă tehnicianul de la Universitatea Craiova a decis să divorțeze de impresară.

Însă, prietenia dintre cei doi atinge un punct culminant odată cu marele meci de pe stadionul ”Ion Oblemenco”, care va avea loc duminică, 3 octombrie, de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Prietenia dintre Adrian Mutu și Laurențiu Reghecampf, pusă la încercare de derby-ul Olteniei

Relație de prietenie dintre Adrian Mutu și Laurențiu Reghecampf s-a cimentat în timp. Ei se știu de când erau copii și au fost coechipieri la echipa națională a României, chiar dacă ultimul mare decar al naționalei a strălucit mult mai mult decât fostul fundaș dreapta.

Cei doi au păstrat legătura și după ce actualul antrenor al Universității Craiova nu a mai fost chemat sub tricolor. În ciuda faptului că jucau în țări diferite ei au reușit să mențină această prietenie, care a ajuns la nivelul următor când Mutu a acceptat să fie naș de botez pentru Laurențiu Reghecampf jr, supranumit ”Bebeto”.

ADVERTISEMENT

Și cum niciun serviciu nu rămâne nerăsplătit, atunci când ”Briliantul” a decis să intre în antrenorat el a fost ajutat de fina sa. Impresara i-a găsit imediat de muncă la FC Voluntari, formație pe care a și reușit să o salveze de la retrogradare.

Prietenul la nevoie se cunoaște

După această perioadă, Laurențiu Reghecampf s-a hotărât să-l ajute din nou pe prietenul său aflat la început în cariera de antrenor și l-a adus cu el în Arabia Saudită. I-a convins pe șeicii de la Al Wahda să-i dea pe mână echipa U21 a clubului.

ADVERTISEMENT

Iar Adrian Mutu a acceptat imediat să meargă în Golf, deși provocarea nu era una chiar atât de interesantă. Însă, ”Briliantul” și-a făcut treaba cum știa mai bine, arabii au fost mulțumiți de el și l-au păstrat chiar și după ce s-au despărțit la prima echipă de Reghecampf.

Un tehnician cu un CV mult mai stufos, Reghe și-a găsit imediat alte contracte în zona Golfului, în timp ce Adi Mutu a primit o ofertă neașteptată pe care a acceptat-o cu ochii închiși. A venit selecționer la naționala U21 a României.

ADVERTISEMENT

”Briliantul” și-a făcut un nume la naționala U21

Deși multă lume s-a întrebat ce îl recomandă pentru această funcție, Mutu nu a dat importanță acestor răutăți și și-a văzut de treabă reușind să-i ducă pe ”micii tricolori” la turneul final al Euro 2021.

Chiar dacă reprezentativa de tineret nu a mai reușit să producă surpriza pe care o făcuse în urmă cu doi ani și nu a trecut de faza grupelor, Mutu a arătat că știe să-și așeze foarte bine jucătorii pe teren și la încheierea turneului final s-a putu lăuda că a încheiat competiția fără înfrângere, o victorie și două remize, pierzând calificarea doar la golaveraj.

Chiar dacă federalii s-au arătat mulțumiți de munca sa, Adi Mutu a simțit că este momentul să facă un nou pas în față și a refuzat propunerea de prelungire a contractului preferând să meargă la nou promovata FC U Craiova. O provocare imensă în cariera sa de antrenor.

Reghe cu experiența, Mutu cu prgmatismul

În  toată această perioadă, Mutu a arătat că este un tehnician pragmatic care pune bază pe o defensivă solidă, fiind preocupat în primul rând ca echipa sa să nu piardă, decât să câștige cu orice preț.

De partea cealaltă, Laurențiu Reghecampf este un antrenor mult mai experimentat și care a învățat când e bine să te duci peste adversar și când a potrivit să stai la curie și să ”înțepi” pe contraatac.

Rămâne de văzut cum va decurge primul duel ca antrenori al prietenilor Adrian Mutu și Laurențiu Reghecampf și cine va conduce ostilitățile. Cert este că niciunul dintre ei nu se află într-o postură prea plăcut. FC U Craiova este în subsolul clasamentului după un început destul de bun de sezon, în timp ce rivala Universitatea e în afara locurilor de play-off, după un start de stagiune complet ratat.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT