Stiri sportive

În sfîrşit, SCĂPĂM de Piţi: “Cred că va fi SCHIMBAT!”

UPDATE 18:30/ Mircea Sandu continuă atacul la Victor Piţurcă şi în direct la Digisport....
03.12.2013 | 18:34
In sfirsit SCAPAM de Piti Cred ca va fi SCHIMBAT

UPDATE 18:30/ Mircea Sandu continuă atacul la Victor Piţurcă şi în direct la Digisport.

“Piţi nu a fost inspirat, barajul cu Grecia ne-a prins nepregătiţi. Mi-a plăcut echipa în al doilea meci, dar a fost prea tîrziu. Meciul de la Atena a fost un meci şchiop, nu am contat, am luat gol stupid din cauza marcajului, atacul a fost haotic, am avut şi un mic dezavantaj cu arbitrajul. Cred că cel care va urma la conducerea federaţiei va veni cu un alt antrenor la echipa naţională. Nu am vorbit cu Piţi după ratare că nu am vrut. Trebuie să accepţi criticile, din partea oamenilor de fotbal, din partea presei. E de neconceput să nu le accepţi. Ce să mai facem acum, să nu mai acceptăm nici o critică? Sînt mulţi antrenori tineri care pot veni, Dan Petrescu, Olăroiu sau Contra. Dan Petrescu şi Olăroiu pot face faţă, i-am contactat şi înainte de a veni Piţurcă”.

Actualul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, doreşte ca Bucureşti să fie unul dintre cele 13 oraşe care vor găzdui EURO 2020. Şeful federaţiei a primit sprijin din partea autorităţilor şi este de părere ca şansele ca România să găzduiască un meci la turneul final organizat într-o nouă formulă la împlinirea a 60 de ani de la prima ediţie.

“Vor fi implicate nu mai puţin de 15 ministere,  m-am bucurat cînd am văzut ceea ce se preconizează cu China, m-aş bucura ca Bucureşti-Nădlac să se termine în timp scurt, este nevoie de autostrăzi pentru ca suporterii să călătorească. Trebuie să discutăm problema TVA-ului, venituri, sunt mai multe chestiuni. În septrembrie 2014 se vor desemna oraşele care vor găzdui EURO 2020.

La ora asta nu există nişte criterii clare, stadioanele trebuie să aibă minimum 30.000 de locuri. Va exista un comitet în martie, unde se vor stabili oraşele. Sunt înscrise 32 de ţări, vom vedea dacă cele care au organizat pînă acum EURO, vor mai fi acceptate. Trebuie să punem documentele la punct, avem şanse mari. Sunt convins că în 2016 ne vom califica, ăsta este obiectivul antrenorului. S-a vorbit de Fatai, ar putea fi şi alţii”, a spus Sandu la Digisport.

 

 

“Să faci un meci cu Argentina, nu e prea bine să vină doar 20.000 de suporteri. E normal, lumea e supărată pe naţională, pe federaţie. Am avut întîlnire la cabinetul domnului prim ministru şi sînt bucuros că premierul a dat verde pentru ca România să continue paşii de organizare de meciuri la EURO 2020. Pînă în aprilie ar trebui să se semneze. E o muncă frumoasă, grea, dar care sper ca în septembrie 2014 să ne aducă şi bucuria de a avea Bucureştiul desemnat ca gazdă a EURO. Dacă obţinem organizarea vom avea trei meciuri din grupe şi unul eliminatoriu”, a explicat Mircea Sandu la DolceSport.

Pe 16 decembrie vom avea Comitet Executiv în care se va face raportarea întregii situaţii a echipei naţionale după ratarea calificării la Mondial. Asta e, acum nu putem mai mult. De aia am şi fixat ca obiectiv Campionatul European din 2016. Şi e un ţel uşor, după opinia mea. Se califică primele două din fiecare grupă şi cele mai bune cinci de pe poziţia a treia, din nouă. Nu am vorbit momentan cu Piţurcă, cred că e şi el supărat. Să fim corecţi şi să spunem că cele 19 puncte pe care le-am strîns nu ar fi fost, în mod normal, suficiente pentru locul doi, dacă nu aveam în grupă o echipă precum Olanda care să-i bată pe toţi tur-retur”, a mai explicat preşedintele FRF.

“”