Fotbal intern

Ce spune Naşul despre Mutu, Chivu, Olăroiu la naţională, Piţurcă şi beţiile lui Tamaş

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a explicat care au fost motivele care l-au determinat să se retragă de la „Casa Fotbalului”. “Fac 62 de ani, din care 50 în fotbal, 24 la Federaţie, cred că...
17.02.2014 | 21:03
Ce spune Nasul despre Mutu Chivu Olaroiu la nationala Piturca si betiile lui Tamas
ADVERTISEMENT

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a explicat care au fost motivele care l-au determinat să se retragă de la „Casa Fotbalului”. “Fac 62 de ani, din care 50 în fotbal, 24 la Federaţie, cred că este suficient. Nu cred că sînt mulţi fani care mă antipatizează. Din cauza unor neaveniţi din fotbal, care au căutat imagine şi bani publici, am ajuns să fiu înjurat de suporteri”, a spus Sandu la Sport.ro.

“Deaconu a avut ofertă de 6.000 de euro pe lună de la o multinaţională”

“Naşul” a vorbit şi despre arbitrajele din România, care, în ultima perioadă, sub comanda lui Alexandru Deaconu, au fost extreme de slabe. “Nu sînt naşul lui Deaconu. Nu el este de vină pentru problemele din arbitraj. Cei care conduc partidele nu au valoare. Este simplu! Dar, vă garantez că nu mai există şpăgi sau meciuri trucate. Cu mare strîngere de inimă i-am plătit 100.000 de euro lui Crăciunescu. Deaconu a avut o ofertă de 6.000 de euro de la o multinaţională şi, pentru a-l proteja, i-am pus acea clauză. Nu a fost nici un abuz în serviciu. Comitetul Executiv a votat. Deaconu a vrut să plece. Mai mult, chiar a renunţat la acea clauză”, a spus Sandu.

ADVERTISEMENT

“Olăroiu revine în România doar pentru echipa naţională”

Preşedintele Federaţiei a vorbit şi despre posibilitatea ca Olăroiu să devină selecţioner. “Olăroiu ar veni în România doar la echipa naţională. După părerea mea, orice antrenor care este contactat să vină selecţioner trebuie să accepte postul cu un salariu de aproape 500.000 de euro. Deficitul FRF e de 300.000 de euro. Dintr-un deficit al FRF de trei milioane de euro, am recuperat 2.7 milioane”, a spus Sandu.

“Nu este vina mea pentru situaţiile în care au ajuns Rapid, Craiova şi Timişoara”

“Naşul” susţine că Rapid, Universitatea Craiova şi Poli Timişoara nu au ajuns în situaţia actuală din cauza lui. “Craiova, Rapid… Aceste echipe nu mai sînt cele din trecut. Au acum o grămadă de abrevieri… SC, FC… Nu din cauza mea au ajuns Universitatea, Rapid, Timişoara în insolvenţă. Este păcat unde s-a ajuns. Eu nu am avut niciodată nimic cu Mititelu şi Iancu. Am cîştigat procesul cu Iancu, are de plătit daune, dar nu mai are nimic pe numele lui. Adunarea Generală a considerat că oraşul Craiova merită să aibă o echipă în Liga II. S-a votat, nu văd nimic în neregulă. Ceilalţi ar trebui să se dea cu capul de pereţi în cazul barajului dintre Rapid şi Chiajna, nu eu“, a spus preşedintele FRF.

ADVERTISEMENT

“Steaua-Viitorul? Poate a fost o înţelegere între naş şi fin! Întrebaţi-l pe Gigi Becali”

Sandu a vorbit şi despre partidele considerate strategice din fotbalul românesc, făcînd referire la disputa dintre Steaua şi Viitorul, cînd trupa lui Hagi s-a impus în Ghencea cu scorul de 5-2. “Poate la meciul respectiv a fost o înţelegere între naşu’ şi finu’. De ce nu îl întrebaţi pe Gigi Becali? De ce nu intervin organele statului dacă a fost ceva aranjat? Trebuie să dispară odată cu scandalurile. România este una dintre puţinele ţări din lume în care nu s-a dovedit existanţa unui meci trucat”, a spus şeful FRF.

Atac la actuala generaţie şi la Piţurcă

Preşedintele Federaţiei a vorbit şi despre foştii şi actualii jucători ai echipei naţionale, aruncînd noi săgeţi către Victor Piţurcă. “Messi îmi aduce aminte de vremurile bune ale lui Hagi. Gică a fost cel mai tare fotbalist român din istorie. Peste Dobrin! Jucătorii din prezent de la echipa naţională nu se pot compara cu cei din 60, 70, 80, 90… Chiar nu ai nici un fior cînd porţi tricoul cu numărul zece? Cel pe care l-a purtat Balaci, Hagi, Dobrin? Săpunaru şi-a închis porţile la echipa naţională cînd nu a vrut să plece într-un turneu cu echipa naţională. Asta a fost decizia lui Piţurcă. Nici azi nu avem formată o echipă naţională, deşi Piţurcă a avut doi ani la dispoziţie să facă asta. Mutu şi Sănmărtean mai intră în calcul pentru echipa naţională, de ce nu? Nu cred că este vreun antrenor nebun şi să nu cheme vreun jucător dacă acesta este în formă. De Mutu ce să mai zic… Este mai valoros decît Chivu, dar Cristi e un om mai echilibrat”, a spus Sandu.

ADVERTISEMENT

“Tamaş e puternic ca un taur, dar cînd se apucă de băutură…”

Mircea Sandu regretă felul în care a ajuns Tamaş, care a pierdut mult în carieră din cauza băuturii. „Îmi pare rău de Tamaş. Are un suflet extraordinar, e puternic ca un taur. Păcat de el! E căsătorit, are un copil, trebuie să termine cu ieşirile în oraş. Tamaş, cînd se apuca de băutură, era groasă. L-am trimis pe Prodan să-l ia de pe o terasă şi el l-a invitat pe Didi să bea. Eu nu l-am văzut niciodată pe Hagi în aşa fel”, a spus Sandu.

„Am vrut să-mi dau demisia de trei ori de la FRF”

Referitor la faptul că este acuzat de mai mulţi candidaţi la şefia FRF că îl susţine pe Gică Popescu, Sandu a declarat: “Nu i-am făcut campanie lui Gică Popescu, am spus doar că îl susţin. Contracandidaţii lui mă atacă pentru că sînt puternic”. Sandu a mai precizat că au fost perioade în care a intenţionat să plece de la Federaţia Română de Fotbal. “Am avut mandatul de demisie depus de trei ori, dar Adunarea Generală nu a acceptat”, a spus Sandu.

ADVERTISEMENT