News

Lovitură pentru Radu Moraru. Naşul TV, amendă record de la CNA

Nașul TV, televiziunea deținută de Radu Moraru, a primit încă o amendă usturătoare din partea CNA pentru afirmațiile făcute în contextul pandemiei de coronavirus.
25.11.2021 | 23:59
Lovitura pentru Radu Moraru Nasul TV amenda record de la CNA
Nașul TV, amendă uriașă de la CNA. Câți bani trebuie să achite Radu Moraru. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat stația TV cu o amendă record. Cuantumul sumei a fost stabilit după ce s-au luat în calcul mai multe aspecte.

100.000 de lei este amenda primită de Nașul TV, postul de televiziune deținut de Radu Moraru, după ce membrii CNA au observat nereguli legat de vaccinarea anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile care rulau pe post la momentul respectiv au legătură cu persoanele nevaccinate, abaterile privindu-i și pe medicii care ar urma să fie concediați dacă nu sunt vaccinați.

Nașul TV, amendă uriașă de la CNA. Câți bani trebuie să achite Radu Moraru

„În ședința publică din data de 25.11.2021, constatând încalcări ale legislației audiovizuale de către doi dintre radiodifuzori, CNA a decis aplicarea următoarelor sancțiuni:

ADVERTISEMENT

– amendă de 100.000 de lei postului Nașul TV pentru încălcarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și a prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b), art. 40 alin. (5) și ale art. 30 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

La stabilirea cuantumului sancțiunii, membrii Consiliului au ținut cont de gravitatea faptei și de efectele acesteia, precum și de sancțiunile primite anterior pe o perioadă de un an de și de modul în care postul Nașul TV s-a raportat la acestea.

ADVERTISEMENT

Printre titlurile afișate pe ecran: «Credeți că oamenii nevaccinați vor rămâne fără niciun drept în societate?« 

«Medicii care au alte păreri decât cele oficiale, dați afară din sistem!» ; «De ce credeți că se fac vaccinuri fără testări înainte?», se arată în comunicatul emis de CNA.

ADVERTISEMENT

România TV este cea de-a doua stație de televiziune, dar nu singura, care a fost penalizată în cadrul ședinței publice din data de 25 noiembrie 2021. Amenda în acest caz este de 5.000 de lei.

Nașul TV nu este la prima abatere. Ce amendă a mai primit postul

Radu Moraru nu primește pentru prima oară amendă pentru afirmațiile realizate pe postul pe care-l deține. În urmă cu circa o săptămână o amendă de 10.000 de lei le-a „intrat în cont”.

La momentul respectiv pe sticlă rulau informații cum că vaccinurile sunt „experimentale”, dar și foarte multe mesaje antivacciniste și conspiraționale.

Punând la socoteală toate amenzile adunate până în prezent, „Nașul TV”, un calcul simple ne arată sancțiuni care de ridică la 210.000 de lei, asta pentru că în octombrie a mai primit trei astfel de penalizări.

ADVERTISEMENT