News

SUPER REPORTAJ! Arena Naţională e GATA de derby!

Zarvă mare la Naţional Arena! "El Clasico" de România, Steaua - Dinamo, naşte pregătiri intense din partea tuturor celor implicaţi. Fanii îşi calculează atenţi bugetul destinat...
24.03.2014 | 12:57

Zarvă mare la Naţional Arena! “El Clasico” de România, Steaua – Dinamo, naşte pregătiri intense din partea tuturor celor implicaţi. Fanii îşi calculează atenţi bugetul destinat coregrafiilor, antrenorii şi jucătorii se pregătesc intens, iar oficialii de la Naţional Arena fac tot posibilul ca cele 90 de minute să se dispute în cele mai bune condiţii. Cu singuraţă întrebarea pe care şi-o pun toţi înainte de marele meci rămîne întodeauna “Care este starea gazonului?!”

FANATIK.ro a mers în inspecţie la stadionul Naţional Arena. Cu aprobarea directorului ALPAB, Bogdan Peter Tănase, unul dintre administratorii celei mai performante arene din România a stat o zi la dispoziţia FANATIK.ro pentru a demonstra că totul este impecabil înaintea celei mai importante zi a fotbalului românesc!  Concluzia ? La Naţional Arena totul este perfect, iar gazonul impecabil! “Cum se spune în limbaj popular, este masă de biliard! Îi aşteptăm pe toţi să trăiască derby-ul României. Am supraînsămînţat micile zone  fără iarbă de pe marginea terenului, dar după meci acestea vor arăta la fel. Aici este uzura mare”, sînt cuvintele care ne întîmpină la intrarea pe gazon.

www.fanatik.ro

Între Naţional Arena, Wembley şi ArenA

O pătură întinsă de iarbă verde, naturală, oferă convingerea unui neiniţiat în tainele fotbalului că suprafaţa de joc nu a întîmpinat niciodată probleme şi nu a stîrnit nici o discuţie legată de condiţiile în care se dispută un meci. Nerefuzînd să nege micile probleme pe care le-au avut cu suprafaţa de joc în trecut, Cristi Petre, administratorul arenei, speră ca explicaţia sa să fie una convingătoare. “Rog pe oricine care doreşte să critice munca noastră atunci cînd întîmpinăm probleme să dea un search pe google şi să se intereseze de cîte ori este schimbat gazonul în alte ţări. Wembley îl schimbă de trei ori pe an şi ArenA (stadionul lui Ajax Amsterdam) de şapte ori. Şi pe stadioanele lor nu se joacă două meciuri în şase zile”, decretează administratorul, care adaugă, pentru credibilitatea informaţiei, un eveniment petrecut cu ocazia participării Stelei în Champions League. “O delegaţie a unei echipe străine a rămas uimită cum putem să întreţinem gazonul ţinînd cont că e acoperit doar de iarbă naturală. La ei 30% este artificială. Toţi ne dorim ca lucrurile să decurgă perfect”, rememorează Cristian Petre.

1, 1 milioane buget, 99% costă utilităţile!

Bugetul alocat de către Primaria Bucureşti pentru întreţinerea stadionului a fost de 1,1 milioane euro, dintre care un milion de euro au costat utilităţile pe întreg anul. “Este o mega-construcţie, un mic oraş din punct de vedere energetic! Bugetul alocat a fost în funcţie de priorităţile Primăriei, dar trebuie adus la cunoştinţă oamenilor că ALPAB (Administraţia Parcuri, Lacuri şi Agrement Bucureşti) trebuie să se descurce doar cu maxim 100.000 de euro din bugetul iniţial. Cred că, totuşi, se înregistrează rezultate incredibile”, au dezvăluit surse din cadrul Primăriei Capitalei pentru FANATIK.ro. Informaţia a fost confirmată parţial de Cristian Petre, care însă nu a putut să ofere detalii. “Eu, personal, ştiu că întîmpinăm neajunsuri, însă important este că ne descurcăm. Trebuie ca fanii şi microbiştii să fie mulţumiţi, dar şi înţelegători cînd se întîmplă ca unele lucruri să nu iasă cum trebuie. Nimeni nu vrea să dea greş”, a declarat administratorul arenei.

www.fanatik.ro

Steaua domină la catering! Cum trăiesc VIP-urile derby-ul

Turul de stadion cuprinde şi etajul VIP al National Arena şi lojele de unde cei mai influenţi oameni din fotbal şi politică vor analiza prestaţiile celor 22 de fotbalişti din teren. Dacă Ionuţ Negoiţă preferă să ofere catering cu oameni de la RIN, economisind bani, Steaua are un contract de catering cu Fratelli. “Fiecare lojă are cîte un chelner care stă mereu la dispoziţie, serviciile sînt de cea mai bună calitate indiferent de organizator. Sînt la înălţimea derby-ului şi cu pregătirea”, decretează Cristian Petre. Administratorul care promite ca, pentru ca să ofere spectacolul din tribune şi de pe teren, a creat cele mai bune condiţii pentru toţi cei implicaţi.

www.fanatik.ro

 

 

Tags: