Sport

Croația – România 0-1, în preliminariile CM de fotbal feminin. Victorie la limită pentru „tricolore”

Naționala de fotbal feminin a României a reușit să plece cu toate cele trei puncte din Croația, la capătul unui duel contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2023.
12.04.2022 | 18:00
Croatia  Romania 01 in preliminariile CM de fotbal feminin Victorie la limita pentru tricolore
„Tricolorele” se întorc cu toate cele trei puncte din Croația. Sursa foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
12-04-2022
14:25

Croația - România 0-1 (Gered 4)

Echipa națională de fotbal a României se impune în Croația, scor 1-0, grație golului marcat de Gered după doar 4 minute de la fluierul de start și păstrează intacte șansele la calificare.

Următoarea acțiune va avea loc în vară, când „tricolorele” vor da piept cu Moldova (24 iunie), urmând ca pe 2 și 6 septembrie să întâlnească Lituania, respectiv Italia. Toate cele trei meciuri vor fi în deplasare.

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 81: Marcu scapă singur cu portarul advers după o pasă excelentă oferită de Vătafu, dar este blocată în momentul șutului.

Min. 52: Ocazie importantă pentru România. Servită excelent de Vlădulescu, Rus șutează năprasnic din interiorul careului, dar nu o poate învinge pe Bacic.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe stadionul „Velika Gorica”

Min. 11: Laura Rus evită frumos o adversară, apoi pasează pe culoar pentru Carp, dar Bacic iese din poartă și reține.

Min. 4: Goool România! Gered deschide scorul cu o execuție sigură, din interiorul careului.

Min. 1: Fluier de start.

Croația: Bacic – Balog, Domazet, Pranjes – Jelencic, Landeka, Lubina, Dulcic – Glibo, Ljustina, A. Markovic. Rezerve: Bartolovic, Bukovec, Canjevac, Filipovic, Gegollaj, Kirilenko, Kunstek, K. Markovic, Petaric, Slipcevic, Spajic, Zdunic. Selecționer: Nenad Gracan.

România: Părăluță – Gered, Oprea, Ficzay, Sandu – Carp, Bortan, Vătafu, Olar – Ciolacu, Rus. Rezerve: Ceasar, Boandă, Tunoaia, Tătar, Herczeg, Goder, Bâtea, Ambrus, Vlădulescu. Selecționer: Cristi Dulca.

12-04-2022
12:17

Astăzi se joacă meciul Croația - România, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal feminin. Cine îl transmite la TV

Doar câteva ore ne mai despart de startul meciului Croația – România, contând pentru Grupa G din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal feminin. Acesta este programat de la ora 18:00, pe Gradski Stadium – Velika Gorica și poate fi urmărit în direct la TV, pe Pro Arena (fosta Pro X).

După egalul cu Elveția, elevele lui Cristi Dulca sunt extrem de optimiste în privința șanselor de a încheia actuala acțiune cu o victorie, mai ales că le-au învins pe croate și în primul meci din preliminarii.

Înaintea fluierului de start, Elveția conduce Grupa G, cu 19 puncte, la o singură lungime în fața Italiei, în timp ce România completează podiumul, cu 10 puncte. Ultimele trei locuri sunt ocupate de Croația (7 puncte), Lituania (1 punct) și Moldova (0 puncte).

11-04-2022
19:35

„Tricolorele”, la antrenamentul oficial dinaintea duelului cu Croația

Echipa națională de fotbal feminin a României a efectuat, luni după-amiază, pe stadionul Gradski, antrenamentul oficial premergător duelului cu selecționata similară a Croației, programat marți, 12 aprilie, la ora 18:00.

De altfel, Cristi Dulca a afirmat răspicat că se așteaptă la un test dificil pentru elevele sale, chiar dacă acestea le-au învins pe croate în primul meci al campaniei de calificare la Mondial.

Ne așteaptă un meci extrem de dificil, pe care îl vom trata extrem de serios, chiar dacă întâlnim o echipă pe care am învins-o în primul joc din această campanie. Venim după un meci bun în fața Elveției, care ne dă speranțe atât ca joc, cât și ca atitudine.

Fetele s-au epuizat fizic, a fost o luptă foarte intensă, dar sper că s-au refăcut și că vom ști să abordăm această partidă astfel încât să plecăm cu toate cele trei puncte”, a declarat selecționerul României.

11-04-2022
11:23

Fetele lui Cristi Dulca își încarcă bateriile pentru meciul cu Croația

Echipa națională feminină de fotbal a ajuns, duminică, la Zagreb, pentru întâlnirea cu prima reprezentativă a Croației din preliminariile pentru Cupa Mondială.

Jucătoarele pregătite de Cristian Dulca și-au reîncărcat bateriile după un zborul cu escală la Frankfurt și s-au bucurat de vremea bună din capitala Croației.

În această după amiază fotbalistele vor efectua și o ședință de pregătire, iar mâine, de la ora 18:00, vor înfrunta naționala țării gazdă. Partida este găzduită de arena Gradski Stadium – Velika Gorica.

10-04-2022
21:50

"Tricolorele" au ajuns în Croația, pentru meciul de marți

“Tricolorele” au ajuns în Croația, unde speră să repete evoluția foarte bună din partida cu Elveția, scor 1-1. Partida contă în preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Atmosfera în lotul “tricolorelor” este foarte degajată, lucru care poate fi observat și din pozele postate pe pagina de Facebook a FRF. Elevele lui Cristi Dulca vor înfrunta Croația marți, de la ora 18:00

09-04-2022
16:43

„Tricolorele” s-au întors la Arcul de Triumf pentru o plimbare prin Herăstrău

După ce a ținut în șah liderul Grupei G, Elveția, echipa națională de fotbal feminin și-a reîncărcat bateriile, sâmbătă după-amiază, cu o scurtă plimbare prin parcul Herăstrău.

După odihnă și un nou antrenament, la orele dimineții, elevele lui Cristi Dulca vor „zbura” spre Croația, unde le așteaptă un nou duel important pentru calificarea la Mondialul de anul viitor.

09-04-2022
09:57

"Tricolorele" au fost susținute de mulți fani la duelul cu Elveția! Urmează deplasarea din Croația

România și Elveția au remizat, scor 1-1, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2023. “Tricolorele” au fost susținute de mulți fani pe stadionul Arcul de Triumf în duelul în care au fost aproape să învingă liderul grupei. Pentru elevele lui Cristi Dulca urmează duelul din Croația. 

“Tricolorele” salută publicul la finalul meciului. Sursa: sportpictures.eu
08-04-2022
14:50

România - Elveția 1-1 (Ficzay 42/ Kiwic 77)

Naționala de fotbal feminin a României a încheiat la egalitate, scor 1-1, duelul de pe teren propriu cu liderul Grupei G, Elveția. Elevele lui Cristi Dulca au condus încă dinaintea pauzei, grație golului înscris de Ficzay, dar reușita lui Kiwic din minutul 77 le-a asigurat adversarelor încă un punct în clasament.

Min. 90+6: Final de meci.

Min. 89: Ocazie uriașă pentru Elveția. Erchoun șutează năprasnic de la distanță, dar goalkeeperul „tricolorelor” are un nou reflex salvator.

Min. 77: Goool Elveția! Kiwic reia spectaculos, din cădere, mingea centrată de Maritz și o învinge pe Părăluță.

Min. 70: Meluță se accidentează în urma unui fault comis de Terchoun și este dusă pe brațe la marginea terenului de căpitanul Olaru. Goder intră în locul ei.

Min. 63: Elveția continuă să preseze. Maendly caută poarta dintr-o poziție periculoasă, dar Părăluță reține cu siguranță.

Min. 57: Folmli șutează din interiorul careului, însă Părăluță e din nou la post.

Min. 55: „Tricolorele” răspund prind Ciolacu, dar mingea șutată de la marginea careului trece peste buturile elvețiencelor.

Min. 53: Crnogorcevic reia cu capul dintr-o poziție periculoasă, dar nu reușește să prindă cadrul porții.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe Stadionul Arcul de Triumf.

Min. 42: Goool România! Ficzay reia cu capul în poartă o minge centrată perfect din lovitură de la colțul terenului.

Min. 34: Elvețiencele au o nouă șansă de a deschide scorul, dar defensiva României reușește să blocheze în ultimul moment un șut din apropierea porții.

Min. 27: Continuă asaltul oaspeților. Lehmann șutează periculos din interiorul careului, dar mingea trece pe lângă poarta României.

Minutul 18: Elvețiencele au prima ocazie importantă a meciului. Sow șutează pe jos dintr-o poziție ideală, însă nu o poate învinge pe Părăluță.

Min. 1: Fluier de start.

România: Părăluță – Bistrian, Meluță,  Ficzay, Oprea, Olar – Ciolacu, Bortan, Vătafu – Carp, Marcu. Rezerve: Ceasar, Boandă, Tunoaia, Tătar, Rus, Vlădulescu, Gered, Herczeg, Sandu, Goder, Bâtea, Ambrus. Selecționer: Cristi Dulca.

Elveția: Thalmann – Maritz, Calligaris, Stierli, Aigbogun – Walti, Sow, Crnogorcevic, Xhemaili, Lehmann – Folmli. Rezerve: Friedli, Peng, Mégroz, Rinast, Reuteler, Maendly, Terchoun, Kiwic, Buhler, Touon, Humm, Mauron. Selecționer: Nils Nielsen.

08-04-2022
12:24

Visul Andreei Herczeg și povestea tatuajelor

Mijlocașul echipei naționale feminine de fotbal a României, Andreea Herczeg, s-a destăinuit fanilor prin intermediul unui interviu acordat platformei FRF TV.

Din cele aproape 40 de întrebări pe care fanii echipei naționale i le-au trimis, au fost selectate cele mai interesante 10, iar cei care le-au adresat au fost recompensați de FRF cu câte o invitație dublă la meciul România – Elveția din această seară, preliminariile CM.

Astfel, Andreea Herczeg a dezvăluit pentru sursa citată care este visul ei cel mai mare și ce însemnătate au tatuajele de pe corpul ei.  

”Am în plan, în viitor, să înființez o echipă de fotbal feminin și să le asigur fetelor condițiile pe care noi cu câțiva ani în urmă nu le-am avut. Aș vrea să înființez această echipă aici, în România, dar nu exclud nici varianta de a face acest lucru în străinătate.

Tatuajele fac parte din viața mea și cariera mea. Este vorba și despre familie, mama, tata și fratele meu, sunt toți aici. E și momentul calificării la CE U19, care este una dintre cele mai frumoase amintiri, apoi câștigarea Cupei și a campionatului în România și câteva cuvinte în engleză care mă reprezintă”, a spus Andreea.

La final, tot ea a desemnat cei 10 câștigători ai invitațiilor duble la meciul România – Elveția: Daniela Dijmărescu, Tiberius Szabo, Roxana Andreea, Cristina Dijmarescu, Iulia Cismaru, Dragoș Puia, Drew Knight, Denisa Dni, Mihai George și Ioana Voloc, aceasta din urmă fiind și câștigătoarea tricoului semnat de componentele echipei naționale.

08-04-2022
06:50

Evenimente inedite și premii pentru fanii care vor susține naționala feminină la meciul cu Elveția

Echipa națională feminină de fotbal a României își continuă campania de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Azi, de la 18:45, Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” va găzdui duelul cu Elveția.

Pentru a atrage un număr cât mai mare de suporteri care să le încurajeze pe ”tricolorele” lui Cristian Dulca, Federația Română de Fotbal și partenerii ei au pregătit o serie de evenimente inedite și vor oferi premii fanilor din tribune.

Iată cinci motive pentru care nu ai voie să ratezi întâlnirea dintre România și Elveția din preliminariile CM.

”Începem încălzirea în photo corner cu 𝐑𝐎𝐍𝐍𝐘, mascota care susține Echipa Națională a României;

Ne delectăm cu o 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐢𝐧𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚̆ cu tematica ”Femeile in Fotbal”;

Poți castiga 𝟐 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐕𝐈𝐏 𝐥𝐚 𝐦𝐞𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫𝐠𝐞𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐥𝐮𝐢 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐮𝐭𝐮, disputat la Cluj în data de 12 iunie + o întâlnire cu el;

Ne echipăm cu tricolorul pe obraji și încurajăm naționala feminină de la început până la fluierul final;

Ai ocazia de a experimenta live un meci de fotbal feminin pe unul dintre cele mai noi stadioane din București #HaiRomania”, transmite FRF.

07-04-2022
17:05

Florentina Olar, căpitanul României, crede în șansele „tricolorelor” înainte de meciul cu Elveția

Florentina Olar, căpitanul naționalei feminine de fotbal, a vorbit înaintea partidei cu Elveția și crede în șansele „tricolorelor” pentru o victorie mare împotriva unui adversar puternic:

„Nu există teamă, știm potențialul echipei Elveției, trebuie să dăm maximum și să primim o putere extra din partea publicului și să obținem cele trei puncte.

Vrem toate punctele, dar, împotriva Elveției și Italiei, ținând cont de campionatele unde evoluează jucătoarele, dacă noi dăm maximum și dacă dăm totul pe teren, ne propunem să obținem un rezultat pozitiv”.

„Am onoarea de a juca pentru prima dată pe un stadion din București, fotbalul feminin se dezvoltă foarte mult și noi, româncele, vrem să facem parte din elită în viitor.

Îi așteptăm cu drag pe cei care iubesc fotbalul feminin și le promitem că vom face tot ce putem pentru a obține un rezultat bun”, a mai spus Florentina Olar.

07-04-2022
10:06

Selecționerul Cristi Dulca, declarații înainte de România - Elveția

Selecționerul echipei naționale de fotbal feminin a României este foarte optimist înainte de meciul cu Elveția de pe stadionul Arcul de Triumf: „Ne așteaptă două meciuri extrem de importante. Vom trata ambele partide extrem de serios, la fel ca toate meciurile din această campanie. Sunt extrem de fericit că toate fetele sunt apte de joc și ne pregătim foarte bine. Cred că vom reuși să scoatem maxim din meciul cu Elveția.

În deplasarea din Croația va fi un meci foarte dificil, chiar dacă am câștigat anul trecut. Șansele la primele două locuri au scăzut destul de mult după ce am pierdut cu cele mai bune echipe, Italia și Elveția. În Elveția am făcut un meci foarte bun și am primit un gol nedrept dintr-un penalty în minutul 90.

Obiectivul rămâne locul trei. Le văd extrem de motivate. Mi-aș dori să fie stadionul plin și să ne încurajeze. Acest lucru ne-ar da un imbold să luptăm”, a declarat Cristi Dulca pentru FRF TV.

06-04-2022
14:10

10 lucrări, create de 10 artiști pentru fetele din naționala României

Federația Română de Fotbal și sponsorul oficial al echipelor naționale feminine ale României, efortuna.ro îi invită pe fanii ”tricolorelor” la o inedită expoziție în cadrul căreia vor fi expuse 10 creații dedicate exclusiv jucătoarelor de fotbal.

Campania a fost demarată în luna martie de efortuna.ro, iar înaintea meciului cu Elveția, de vineri, lucrările create de 10 artiști vor putea fi vizionate la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, care va găzdui înfruntarea din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal feminin.

”Dincolo de experiența meciului în sine, #nationalafeminina și sponsorul oficial efortuna.ro vă așteaptă cu o expoziție inedită, unde vor fi prezentate cele 10 ilustrații create în cadrul campaniei #MaiMulteVictoriiPentruFete!

Nu rata ocazia de a admira aceste design-uri unice și de a te bucura alături de prieteni de experiența live a unui meci de fotbal feminin!”, este mesajul transmis de FRF și sponsorul oficial al naționalei feminine de fotbal a României.

Vezi AICI cele 10 lucrări dedicate naționalei feminine de fotbal.

06-04-2022
08:33

Concurs de cultură fotbalistică în cantonamentul naționalei feminine

Patru dintre jucătoarele echipei naționale de fotbal feminin a României au fost supuse unui test de întrebări despre colegele lor.

Mihaela Ciolacu, Ioana Bortan, Lavinia Boandă și Teodora Meluță au fost nevoie să răspundă unor întrebări capcană despre coechipierele lor. A ieșit un material video mai mult decât amuzant, mai ales că jucătoarele nu au știut să răspundă corect la toate întrebările.

05-04-2022
12:34

FRF a pus în vânzare biletele pentru România - Elveția

FRF a anunțat, printr-un comunicat oficial, punerea în vânzare a biletelor pentru partida România – Elveția, din preliminariile Mondialului feminin, care va avea loc vineri, 8 aprilie, la ora 18:45, pe stadionul „Arcul de Triumf”.

„S-au pus în vânzare biletele la meciul România – Elveția, din preliminariile Mondialului feminin!

Naționala feminină va întâlni selecționata Elveției vineri, 8 aprilie, de la ora 18:45, pe stadionul „Arcul de Triumf” din București în calificările Cupei Mondiale din 2023.

Biletele sunt disponibile pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro.
Prețul este de 15 lei (intrare generală).

Acesta este primul meci oficial disputat de echipa națională de fotbal feminin a României în București. În trecut, tricolorele au mai disputat partide amicale pe stadionele 23 August și Ghencea, însă niciunul oficial!

Copiii sub 14 ani au acces gratuit la tribuna a II-a, fiind necesară selectarea tipului de bilet ”copil” în efectuarea comenzii. Astfel, vor fi generate bilete cu valoare zero pentru a permite intrarea pe stadion.

Întrucât din această lună au fost ridicate restricțiile de acces la evenimente sportive, nu mai este necesară prezentarea certificatului digital COVID. Accesul pe stadion al fiecărei persoane, indiferent de vârstă, se face în baza unui bilet valabil în format digital sau printat și a actului de identitate”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Echipa națională de fotbal feminin a României a intrat în focurile pregătirilor pentru meciul cu Elveția din campania de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Acesta va avea loc vineri, 8 aprilie, la 18:45, pe Stadionul Arcul de Triumf.

Naționala de fotbal feminin a României se pregătește intens pentru meciul cu Elveția

Primele „tricolore” și-au făcut apariția, duminică după-amiază, în cantonamentul de la Mogoșoaia și s-au antrenat timp de 60 de minute, sub atenta supraveghere a selecționerului Cristi Dulca și a staff-ului său. Le așteaptă o săptămână intensă și plină de emoții înaintea primului duel din Capitală, urmând ca pe 12 aprilie să dea piept cu selecționata similară a Croației.

ADVERTISEMENT

Printre cele 23 de jucătoare convocate pentru această acțiune se regăsesc Teodora Meluță, Mădălina Tătar, Andrea Herczeg, Florentina Olar, Cristina Carp, dar și Carmen Marcu.

Lotul României pentru duelurile cu Elveția și Croația

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Lavinia Boandă (IBV Football Club / Islanda);

ADVERTISEMENT

Fundași: Olivia Oprea (Villareal CFF/Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring/Danemarca), Alexandra Tunoaia (Chievo Verona Women/Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK/Ungaria), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (ASD Apulia Trani/Italia), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC/Ungaria);

Mijlocași: Ioana Bortan (U Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (U Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Mădălina Tătar (Sport Lisboa e Benfica/Portugalia), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC/Ungaria);

ADVERTISEMENT

Atacanți: Laura Rus (ASD Apulia Trani/Italia), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Cristina Carp (FC Como Women/Italia), Carmen Marcu (U Olimpia Cluj).

Cât costă și de unde pot fi procurate biletele pentru meciul cu Elveția

Suporterii care doresc să le încurajeze pe „tricolore” din tribunele Stadionului Arcul de Triumf trebuie să știe că biletele au prețul unic de 15 lei și pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Cum arată clasamentul

După primele cinci meciuri, naționala de fotbal feminin a României ocupă poziția a treia în clasamentul Grupei G, cu 9 puncte acumulate și tot atâtea în spatele liderului Elveția, cu care va da piept pe 8 aprilie. Pe locul al doilea se află Italia, cu 15 puncte.

După această acțiune, elevele lui Cristi Dulca vor relua pregătirea alături de echipele de club până pe 24 iunie, când le așteaptă duelul cu Moldova, urmând ca în toamnă să pună punct campaniei de calificare printr-o dublă cu Lituania, respectiv Italia.

Programul complet:

  • 8 aprilie 2022: Moldova – Croația, ROMÂNIA – Elveția, Italia – Lituania
  • 12 aprilie 2022: Elveția – Italia, Croația – ROMÂNIA, Moldova – Lituania
  • 24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
  • 28 iunie 2022: Lituania – Moldova
  • 2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croația – Elveția, Moldova – Italia
  • 6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croația, Elveția – Moldova

Rezultatele Grupei G obținute în 2021:

  • 17 septembrie 2021: Italia – Moldova 3-0, Elveția – Lituania 4-1, ROMÂNIA – Croația 2-0
  • 21 septembrie 2021: Moldova – Elveția 0-6, Croația – Italia 0-5, ROMÂNIA – Lituania 3-0
  • 22 octombrie 2021: Italia – Croația 3-0, Elveția – ROMÂNIA 2-0
  • 26 octombrie 2021: Lituania – Italia 0-5, Elveția – Croația 5-0
  • 26 noiembrie 2021: Italia – Elveția 1-2, ROMÂNIA – Moldova 3-0, Croația – Lituania 0-0
  • 30 noiembrie 2021: Croația – Moldova 4-0, ROMÂNIA – Italia 0-5, Lituania – Elveția 0-7
ADVERTISEMENT