Fotbal intern

Naționala de fotbal feminin a României, prima victorie din actuala campanie de calificare! “Tricolorele” nu au dat nicio șansă selecționatei din Lituania

08.11.2019 | 20:33
Nationala de fotbal feminin a Romaniei prima victorie din actuala campanie de calificare Tricolorele nu au dat nicio sansa selectionatei din Lituania
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal feminin a câștigat meciul cu Lituania, scor 3-0 în preliminariile Campionatului European, după două lovituri de pedeapsă și un autogol. Cu cele trei puncte obținute la Mogoșoaia, selecționata României a bifat primele trei puncte din această campanie, debutul fiind stricat de înfrângerea cu Belgia. După două jocuri, tricolorele sunt pe locul doi, cu un punct mai puțin disputat decât primele două clasate, ce au un meci mai mult disputat.

Naționala de fotbal feminin a învins Lituania

Naționala de fotbal feminin a României a câștigat cu 3-0 meciul cu Lituania. Scorul a fost deschis de Ștefania Vătafu, după o lovitură de pedeasă transformată în minutul 17, iar avantajul a fost majorat până la pauză după un autogol. Golul ce a închis tabela a fost reușit tot dintr-un penalty, transformat de data aceasta de Andreea Voicu.

ADVERTISEMENT

Cu cele trei puncte obținute după jocul de la Mogoșoaia, România se află pe locul doi în grupa H a preliminariilor pentru Campionatul European din 2021, cu trei puncte. Pe primele două poziții se află Belgia, echipă ce a învins România în primul meci, și Elveția, care au nouă puncte din trei meciuri, dar au disputat o partidă în plus față de selecționata tricoloră.

Turneul final se dispută în Anglia

Naționala de fotbal feminin luptă în această campanie pentru unul dintre cele 16 locuri disponibile pentru Campionatul European din 2021. Turneul final va fi găzduit de Anglia, în perioada 11 iulie – 1 august. Finala EURO se va juca pe Wembley, iar competiția va beneficia de video arbitraj și de tehnologia liniei porții.

ADVERTISEMENT

La Campionatul European se califică câștigătoarele celor nouă grupe preliminare și cele mai bune locuri doi, în timp ce celelalte șase echipe ce termină pe a doua poziție în grupă vor desfășura un baraj. În cadrul turneului final, cele 16 echipe calificate vor fi repartizate în patru grupe a câte patru naționale.