Sport

Naţionala de handbal feminin a României şi-a aflat adversarele la EURO 2022! Grupă de foc în Macedonia de Nord

Naţionala de handbal feminin a României şi-a aflat adversarele de la Campionatul European din 2022. Turneul final este organizat de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.
28.04.2022 | 18:55
Nationala de handbal feminin a Romaniei sia aflat adversarele la EURO 2022 Grupa de foc in Macedonia de Nord
România îşi va afla joi adversarele de la EURO 2022 de handbal feminin
ADVERTISEMENT
28-04-2022
15:56

România şi-a aflat adversarele de la EURO 2022

Joi a avut loc tragerea la sorţi pentru EURO 2022, iar România va juca în Grupa C, alături de Franţa, Olanda şi Macedonia de Nord. Toate meciurile selecţionatei lui Adrian Vasile, din faza grupelor, se vor disputa la Skopje.

Primul meci este programat pe 5 noiembrie, cu Olanda, apoi, pe 7 noiembrie, se va juca meciul cu Franţa. Ultima partidă, cu Macedonia de Nord, se va disputa pe 9 noiembrie. Primele trei clasate se vor califica în Main Round (grupele principale), care ar urma să se joace tot la Skopje. 

Programul României al EURO 2022

  • România – Olanda (5 noiembrie)
  • România – Franţa (7 noiembrie)
  • România – Macedonia de Nord (9 noiembrie)

România a ajuns la cea de-a 14 participare la un Campionat European de handbal feminin, după ce a obţinut calificarea la ediţia din 2022. Joi, de la ora 18:00, la Ljubljana, are loc tragerea la sorţi pentru grupele turneului final care se va disputa în perioada 4-20 noiembrie.

România e în urna a 4-a la tragerea la sorţi pentru EURO 2022 la handbal feminin

Echipa naţională de handbal feminin a României va face parte din urna a 4-a la tragerea la sorţi pentru EURO 2022, alături de Spania, Serbia şi Elveţia. Selecţionata antrenată de Adrian Vasile ar putea avea parte de o grupă de coşmar la turneul final.

ADVERTISEMENT
  • URNA 1: Norvegia, Franţa, Danemarca, Polonia
  • URNA 2: Olanda, Muntenegru, Ungaria, Suedia
  • URNA 3: Slovenia, Macedonia de Nord, Croaţia, Germania
  • URNA 4: ROMÂNIA, Spania, Serbia, Elveţia

Tragerea la sorţi pentru EURO 2022 va avea loc joi, de la ora 18:00, la Castelul Ljubljana din Slovenia. Conform site-ului EHF, evenimentul va fi transmis în România de Digi Sport 3 şi Prima Sport 4.

ADVERTISEMENT

Cele 16 selecţionate vor fi împărţite în patru grupe, iar primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica în Main Round (grupele principale). Campioana europeană va ajunge automat la Campionatul Mondial din 2023.

Cum s-a calificat România la EURO 2022. Locul 2, la distanţă mare de Danemarca

În preliminarii, România a jucat în Grupa 2, alături de Danemarca, Austria şi Insulele Feroe. Tricolorele au respectat calculele hârtiei şi s-au clasat pe locul 2, dar la o distanţă considerabilă de selecţionata daneză.

ADVERTISEMENT

Cu Danemarca, România a pierdut ambele meciuri, la începutul lunii martie. Selecţionata lui Adrian Vasile a obţinut o remiză şi o victorie cu Austria, 33-33 la Viena şi 38-29 la Râmnicu Vâlcea, şi a câştigat ambele meciuri cu Insulele Feroe. La final, româncele au avut 7 puncte, în timp ce danezele au strâns 12 puncte, după ce au câştigat toate partidele.

România, o singură medalie la Campionatele Europene de handbal feminin

De-a lungul timpului, România a participat la 13 dintre cele 14 ediţii disputate până acum, iar cea mai importantă performanţă a fost atinsă în 2010. În urmă cu 12 de ani, tricolorele câştigau medalia de bronz, după 16-15 cu Danemarca în finala mică.

ADVERTISEMENT

România a mai jucat alte două finale pentru medalia de bronz, în 2000 şi 2018. Ediţia de acum 22 de ani a fost organizată în ţara noastră, iar jucătoarele antrenate pe atunci de Dumitru Muşi au fost învinse de Rusia în finala mică. Acum patru ani, România a pierdut bronzul în faţa Olandei, după ce Cristina Neagu s-a accidentat grav în meciul cu Ungaria, ultimul din faza grupelor principale.

La EURO 2020, România s-a calificat greu în grupele principale, după două înfrângeri cu Germania şi Norvegia şi o victorie cu Polonia. În Main Round, româncele s-au clasat pe ultimul loc, după alte trei meciuri pierdute, cu Croaţia, Ungaria şi Olanda.

ADVERTISEMENT